Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON OLUJE STIŽU TISUĆE

Svoje građane kažnjavaju s 21 tisuću kuna ako ne prate upute obrane od agresivnih komaraca

Tigrasti komarci
Foto: centar za invazivne vrste
1/3
20.09.2019.
u 13:59

Prema Centru za invazivne vrste, ovi životinjski oportunisti mogu utjecati na kvalitetu života, posebno ako se radi o području kao što je Španjolska- turistički orijentiranim.

Dok nas u Hrvatskoj napadaju prozirne bube, u Španjolskoj će se morati braniti od najezde azijskih tigrastih komaraca. Riječ o mogućim posljedicama oluje nezapamćenih razmjera koja je ovih dana poharala sporno područje.

Tamošnje službe, piše Mirror, aktivno rade na zbrinjavanju područja gdje ima ustajalih voda jer su upravo one idealan "dom" za ove izrazito potencijalne prijenosnike različitih arbovirusnih i parazitarnih bolesti. Vlasti su građanima naredile da i sami saniraju takva područja u njihovoj okolini, u protivnome će ih kazniti s 2600 funti kazne, odnosno s oko 21 tisuću kuna.

- Naš glavni cilj nije sankcionirati građane, već poduzeti potrebne mjere kako bi se spriječila invazija ove agresivne vrste komaraca- rekao je vijećnik za zdravstvo Valencije, Emiliano García.

Prema Centru za invazivne vrste, ovi životinjski oportunisti mogu utjecati na kvalitetu života, posebno ako se radi o području kao što je Španjolska- turistički orijentiranim.

Podsjećamo, od posljedica oluje smrtno stradalo je više ljudi, evakuirano na stotine njih, a građanima aktivno pomaže vojska. Pojedine škole su odgodile početak nastave. Na obalama grada Denie, pojavio se mali tornado, a u gradu Ontinyentu rijeka je probila branu.

Ključne riječi

Komentara 4

HR
hrkljus
14:10 20.09.2019.

Pa, cemu drzava sluzi ako se gradjani sami moraju borit protiv komaraca?

DD
De der
16:13 20.09.2019.

Koliko vole Englezi Španjolce, toliko vole Austrijski i Talijansski fašisti Hrvate. Ništa lijepo ni istinito ne možeš pročitati u tiskovinama pred zalazom.

AE
Aedes2017
15:03 20.09.2019.

U RH se u svrhu zaštite od komaraca molestanata ( dakle..neka lagana,relaksirajuća metoda ) okreću ogromna financijska sredstva..cca 35 miliuna E. Naravno (nažalost) ,lokalne vlasti sa Službama dezinekcije i Zavodima pokradu više od polovicu sume dok ostatak potroše na sumljive aktivne supstance,sumljive metode aplikacije ,nakaradne i nenaučne Godišnje planove i nestručne vizitore ,,uspješnih,, avio tretmana. Hrvatska je ,trenutačno ,poligon za iživljavanje tzv DDD mangupa.Nešto novo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije