Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svjetski MBA programi na ZŠEM-u

ZŠEM
Foto: PR FOTO
1/16
PR
Autor
PR članak
22.02.2016.
u 08:30

ZŠEM je vodeća hrvatska poslovna škola koja se bavi izvrsnim poslovnim obrazovanjem dugi niz godina. Prva je poslovna škola u JI Europi i jedina je u Hrvatskoj s prestižnom AACSB akreditacijom, kojom je ušla među 5% najboljih poslovnih škola u svijetu. Eduniversal je proglasio ZŠEM najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj već osmu godinu za redom, a ove je godine proglašena najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj sa značajnim međunarodnim utjecajem. Uz već poznati studij ekonomije i managementa, izvodi i studije poslovnog prava i poslovne matematike, a novost u ponudi Diplomske škole je Executive MBA HRM - specijalistički studij iz područja ljudskih potencijala i Executive MBA.

Specijalistički studij MBA HRM (Human Resource Management) na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa dobio je potvrdu američke udruge za upravljanje ljudskim potencijalima SHRM (Society for Human Resource Management) kao jedan od samo 16 sličnih studija izvan SAD-a koji udovoljava njihovim visokim standardima.

Nakon godina kvalitativnih i kvantitativnih analiza kvalitete kolegija, kurikuluma, suradnje s poslovnom zajednicom i metoda izvedbe nastave, renomirana je američka udruga SHRM pohvalila suradnju s profesorima ZŠEM-ovog MBA HRM-a i utvrdila kako su implementirane sve zadane smjernice predložene kroz 16 obveznih i 7 izbornih tema iz područja ljudskih potencijala čime studij garantira produkciju vrhunskih HR specijalista.

SHRM djeluje u suglasju s AACSB-om (Association to Advance Collegiate Schools of Business) u nastojanju da svim HR programima na AACSB akreditiranim ekonomskim fakultetima i poslovnim školama osigura isti nivo kvalitete te time poveća njihovu konkurentnost i prepoznatljivost. Stručnjaci u američkoj udruzi SHRM tvrde kako je buduće HR-ovce najbolje školovati na poslovnim školama koje imaju čvrste spone s poslovnom zajednicom.

Foto: PR FOTO

Visoki SHRM-ovi standardi fokusirani su na rezultate, a Zagrebačka škola ekonomije i managementa ponosni je nositelj još jednog pečata kvalitete koji donosi veću konkurentnost ZŠEM-ovih HR specijalista na globalnom tržištu rada. Ovim priznanjem kvalitete svojeg specijalističkog studija iz upravljanja ljudskim potencijalima, Zagrebačka škola ekonomije i managementa postaje centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista.

S druge strane, osobe koje su zainteresirane za opće MBA obrazovanje, naš Executive MBA, je idealan izbor. Naime, to je interdisciplinarni smjer koji se sastoji od ključnih kolegija svih smjerova Diplomskog studija poslovne administracije MBA na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa. Temeljna je svrha pružiti polaznicima kolegije vrhunske kvalitete iz područja marketinga, managementa, financija i računovodstva, kroz odličnu kombinaciju teoretskog i praktičnog znanja Studij pruža jedinstvenu mogućnost studiranja vikendima ostavljajući prostor za optimalan balans privatnog i poslovnog života. Ozračje na nastavi je pozitivno, dinamično i motivirajuće s obzirom na polaznike s dosta iskustva iz raznih područja, a radi se u malim grupama koristeći najsuvremenije nastavne metode.

ZŠEM-ovi predavači stručnjaci su iz Hrvatske i svijeta, plodnog znanstveno istraživačkog rada i s vrijednim poslovnim iskustvom. Smjer je dizajniran da potakne promišljanja o sadašnjim i budućim izazovima u menadžmentu i poslovnom svijetu. Vještine vođenja polaznika se razvijaju kroz više dimenzija te uključuju razvijanje strategije, operacija, organizacijskog ponašanja i vođenja elektroničkog poslovanja.

Broj studenata ZŠEM-a svake godine raste, a ove godine, uz studente iz svih dijelova Hrvatske primili smo i 109 stranih studenata iz čak 25 zemalja. Sveukupno je na ZŠEM-u studiralo preko 1700 stranih studenata. Rezultat je to svjetske prepoznatljivosti ZŠEM-ove izvrsnosti, međunarodnog standarda kvalitete u obrazovanju potvrđen AACSB akreditacijom te svakodnevnog i marljivog nastojanja Međunarodnog ureda ZŠEM-a za proširivanjem postojeće mreže renomiranih sveučilišta s kojima uspostavlja akademsku suradnju od samog osnutka Škole.

Foto: PR FOTO

Evo što o iskustvu studiranja na ZŠEM-ovom MBA programu kaže Dina Barišić, voditeljica odjela zapošljavanja i edukacije u Hrvatskoj pošti: „Moje iskustvo studiranja na ZŠEM-u bilo je dinamično, zanimljivo i poticajno. Uz učenje i stjecanje novih znanja, posebice mi se svidjela mogućnost razmjene iskustva s kolegicama i kolegama studentima i s profesorima. Drago mi je što sam od gostujućih profesora iz inozemstva iz prve ruke doznala kako izgleda proces studiranja u inozemstvu, na što se stavlja fokus, a što je iz perspektive kulturoloških razlika bilo nadasve poticajno. Tijekom tog jednogodišnjeg perioda stekli smo puno korisnih znanja koje sam mogla odmah, s obzirom da sam se školovala uz rad, primjenjivati u svakodnevnome poslu.“

Zagrebačka škola ekonomije i managementa nedvojbeno je kvalitetom prepoznata u svijetu. Čak 94% njenih alumnija se zapošljava do godine dana nakon što diplomiraju. Pojačana je partnerska suradnja s najboljim svjetskim fakultetima, a i međunarodni studenti zbog toga sve više dolaze u Zagreb i Hrvatsku kao poželjnu edukacijsku destinaciju.

Želite prijaviti greške?