Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SVEĆENIK NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Svjedokinja: Svašta mi je govorila o Danijelu, a javila mi je i da se oženio

danijel horvat
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
28.01.2015.
u 15:45

Na suđenju za ubojstvo Vesne Hajdarović svjedočila majka optuženog

Dragica  Horvat,  majka  bivšeg svećenika Danijela Horvata, optuženog da je lani  u  veljači  na  okrutan  i  podmukao  način  ubio  Vesnu  Hajdarović, svjedočila je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja svom sinu. Uplakana  žena  iskazivala je da ne zna u kakvom je odnosu njezin sin bio s ženom,  koju  je  prema  optužnici,  5.  veljače 2014. zatukao sjekiricom u garaži  u II Barilovićkoj 5 u Zagrebu, nakon čega ju je dokrajčio i to tako da ju je gušio dok nije prestala davati znakove života. Prema tužiteljstvu, na  tako ju je podmukao način ubio kako bi joj se osvetio za sve ono što mu je  činila, prateći ga i zovući ga mjesecima. Svjedočeći o odnosu svog sina s ubijenom, D. Horvat kazala je kako ju je V. Hajdarović često nazivala.

- Svašta mi je govorila o njemu. Uvijek je znala gdje je on jer ga je očito pratila.  Jednom je došla i k nama u kuću tražeći ga, no tada sam joj rekla da ga ostavi na miru jer je on izabrao to zvanje - svjedočila je D. Horvat. Opisala  je potom kako joj je u jednom razgovoru V. Hajdarović rekla da joj je sin u Poljskoj, gdje leži u komi jer ima tumor mozga.

- Možete misliti kako me to uznemirilo. Zvala sam Danijela koji mi je kazao da to nije istina. Ona mi je kazala i da se oženio te da čeka dijete. Potom mi  je  javila  da  djeteta  ipak  nema, te mi je objašnjavala da ga moramo vratiti na pravi put - kazala je svjedokinja. Činjenicu  da  je od V. Hajdarović doznala da joj se sin razredio i oženio, svjedokinja je objasnila riječima:

- On me tim nije želio opterećivati i govorio mi je kako mi je bolje da što manje znam. Opisala je potom kako ju je jednom prigodom V. Hajdarović srela u Čakovcu te ju je zatražila Danijelov broj. 

-  Odbila  sam joj ga dati, a ona je vikala za mnom: Kakva si ti to majka? Ja  ću  ga  spasiti!”. Znali smo da joj ne smijemo davati Danijelov broj no ona  ga  je  uvijek  nekako uspijevala dobiti. Javljala mi je da ga viđa na cesti  kako skuplja boce i kako čeka u redu u pučkoj kuhinji. Uvjeravala me da  bih sve to trebala znati, a Danijel me tražio da ju ne slušamo. Bila je opsjednuta  njime,  obilazila  ga  je  i  kada  se  oženio.  Jednom dok smo razgovarale,  čula  sam da su joj prišli policajci te je odveli - kazala je D.  Horvat  te  je  u  sudski  spis predala i dvije razglednice koje joj je poslala V. Hajdarović.

>> Stotinu noći provela je pred samostanom

Komentara 1

TO
tobita
00:05 29.01.2015.

Da je policija djelovala prema zakonu (osobu koja je uvjetno kažnjena a ponovi k. djelo kao sto je to pocinila Vesna H.), trebalo je staviti u zatvor pa sada ne bi bila neduzna osoba. Da li se itko od onih koji pisu o mladom sveceniku zapitao; kako bi se ponasali da vas progoni opsjednuta stara zena i da vam se stalno prijeti da ce vam upropastit zivot (sto je i uspjela) ako ne ostavite crkvu i poziv svecenicima, a znamo komu crkva smeta. Da li bi bilo normalno da se covjek koga jedna poludjela osoba,koja ti moze biti mama po godinama nasrne na tebe i zeli te na silu poljubiti, a da ju ne gurnes od sebe. Mozda je pok. Vesna stvarno isprovocirala nasilje, ali mi to necemo saznati sudeci po pisanju nesposobne novinarke Jutarnjeg koja je tvrdila da ima svjedoka koji je sve promatrao kroz otvor od zatvorenog garaznog malog resetkastog proz. Zasto do sada nitko nije pisao o nalazu OBDUKCIJE. nego se pise u stilu pisanja lose sapunice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije