Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Svjedokinja: Gradonačelnik je diplomirani politolog koji ima povjerenje 3000 djelatnika koji rade za njega

Među stvarima za koje se Bandić i ostali terete nezakonita su zapošljavanja, što je okolnost na koju je A. Šulentić svjedočila
18. siječnja 2021. u 14:00 7 komentara 11347 prikaza
Zagreb: Andrea Šulentić svjedočila na suđenju Milanu Bandiću
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika svjedočila je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku  suđenja Milanu  Bandiću i ostalima optuženima u aferi Agram. Među stvarima za koje se Bandić i ostali terete su nezakonita zapošljavanja što je okolnost na koju je A. Šulentić svjedočila.

Sanja Musić Milanović i Zoran Milanović PRVA DAMA Musić Milanović od 26. siječnja cijepi ljude u Petrinji: HZJZ objasnio po kojim se kriterijima i sama cijepila

- Zatražila sam izvješća o obavljenim inspekcijskim nadzorima Ministarstva uprave od 2012. do 2019.. Uvidom u te nalaze, ustanovila sam  da u 26 provedenih inspekcija nije utvrđen niti jedan prekršaj vezan za zapošljavanje ili premještaj u gradskim službama. Sektor za upravljanjem ljudskim potencijalima Grada Zagreba ima središnju bazu podataka o svim kadrovskim podacima koji su zaštićeni.  Niti jedan gradski pročelnik ne može ući u tu bazu podataka, ali može zatražiti uvid u dokumentaciju zaposlenika koji radi u njegovom uredu - kazala je A. Šulentić.

Kada ju je Sven Mišković, zamjenik ravnateljice USKOK-a pitao koja je obveza gradonačelnika kada je izričito opomenut da službenik ne zadovoljava uvjete A. Šulentić je odgovorila:

- Nisam u poziciji odgovoriti na to pitanje budući da je gradonačelnik odgovoran za svoj dio posla. Ne znam je li gradonačelnik opomenut.  Gradonačelnik je diplomirani politolog koji ima povjerenje 3000 djelatnika koji rade za  njega.

Iskazujući oko točke optužnice koja Bandića tereti da je Vidu Demarin poticao na lažno svjedočenje, svjedokinja je kazala da ju je Bandić upoznao s V. Demarin.

NEZAMISLIVO Snijeg i lockdown razotkrili problem: Gorani preklinju goste da više ne dolaze na skijališta

- Zamolio me da  budem pravna podrška i spona između gradskih upravnih tijela i zaklade koja se, između ostalog, financirala i aukcijskom prodajom umjetnina donatora i umjetnina u privatnom vlasništvu gradonačelnika. Neprodane umjetnine su se zbog nedostatka prostora vraćale vlasnicima koji bi ih čuvali do nove dražbe, a knjigovodstvo  zaklade je vođeno vrlo površno - kazala je  A. Šulentić. 

>> VEČERNJI TV Dario Juričan: "Meni je takav gušt kad ulovim Bandića u laži!"

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • poluprovokator:

    Ma.da covjek povjeruje..

  • Tramp:

    Svi sve znaju i vide, ali Premijer i Predsjednik toleriraju, podržavaju pa ček i potiču korupciju, nepotizam i kriminal. Vidi se to iz slučaja ovog lika kao i Daličke, Kovačevića, Todorića, Kuščevića, Žalac, Sanadera, Vidoševića, Horvatinčića, Kutle, a sad i ... prikaži još!i Žinića. Da ima volje i neovisnog pravosuđa Bandić bi odavno bio u dugogodišnjem zatvoru!

  • JanezIQ45:

    Draga gospodjo nadam se da vam je jasno kako sredinom godine mozete zatraziti novi posao!