Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Od poginulih pilota opraštaju se kolege: 'Nevjerojatno, što ti je život'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
08.05.2020.
u 09:40

U Biljanima Donjim, gdje je jučer pao avion HRZ-a s dva mlada pilota, još uvijek je u tijeku očevid.

Od dvojice kolega putem društvenih mreža oproštaju se još od jučer poslijepodne piloti HRZ-a. Posebno je emotivan post pilota Denisa Smaje. 

– Danas sam imao čast biti na letačkom ručku s kolegom Markom, prije samog letenja. Nevjerojatno što ti je život. Toliko godina ništa, i onda sad u ovoj godini već četvorica kolega kojih više nema. Zapitaš se je li to moguće i zapitaš se zašto? Ovo je životni poziv koji sa sobom jednostavno nosi velike rizike posla, i to valjda tako mora biti. Izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji mojih dvojice kolega – napisao je Smajo.

U Biljanima Donjim, gdje je jučer pao avion HRZ-a s dva mlada pilota, još uvijek je u tijeku očevid, a očekuje se dolazak vojnih istražitelja. Pregledat će olupinu aviona. Istražitelji ističu da će povjerenstvo MORH-a, koje je već na mjestu nesreće, pokušati prikupiti sve dokaze. Olupina aviona popodne će najvjerojatnije biti prevezena u zračnu bazu u Zemuniku. Avion nema crnu kutiju, no istražitelji se nadaju da će prikupiti dovoljno dokaza kako bi doznali zbog čega se dogodila tragedija.

Podsjetimo, iz MORH-a su istaknuli da je uoči letenja obavljen pregled aviona i da ni nakon probnog leta nije bilo prigovora na ispravnost zrakoplova. U posljednjih 13 godina, otkad je u Češkoj nabavljen avion, ističu istražitelji, nije bilo prigovora na ispravnost zrakoplova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar morski
morski
10:31 08.05.2020.

U svakom poslu je moguća pogreška, u ovom je katastrofalna !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije