Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje karadžiću

Svjedok: Karadžićevi vojnici silovali su mene i moju djecu

karadzic
Reuters/PIXSELL
22.09.2011.
u 21:51

Moja kćerka, koja je imala 7,5 godina, silovana je nekoliko puta, ispričao je svjedok KDŽ-051.

Zaštićenog svjedoka KDŽ-051 srpski su vojnici u 1992. godine silovali, kao i njegovu kćer i sina, koji su tada bili maloljetni, doznalo se danas u Haagu na suđenju ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, prenose Nezavisne novine.

Nemili događaj desio se u logoru u srednjoj školi u Rogatici, u kojeg je ova obitelj bila zatvorena u svibnju 1992. godine, a ondje je provela tri i pol mjeseca. Svjedoka najviše boli što su zločine počinili njegovi susjedi i poznanici.

- Moja kćerka, koja je imala 7,5 godina, silovana je nekoliko puta. Moj sin od 13,5 godina silovan je mjesecima... Silovan sam i ja, ali me za djecu najviše boli... Još nisam pitao suprugu da li je i ona bila silovana, zato što nemam snage... I nju su odvodili, ali nikada nismo pričali o tome - rekao je svjedok, te potom briznuo u plač.

- Za to je znala kompletna srpska policijska i vojna i četnička komanda, zato što su to činili maltene svi... Mnogi su bili umiješani - rekao je KDŽ-051.

Također je ispričao kako su u zlostavljanju sudjelovali pripadnici "četničke jedinice iz Srbije", od kojih je dvojicu iz Pančeva identificirao nadimcima Noka i Kosar. Kao zapovjednika srpskih snaga u Rogatici označio je Rajka Kušića, za kojega je također rekao da su prije rata bili veliki prijatelji.

- Kušić mi je nekoliko puta rekao da mora podnijeti izvještaj Palama, odnosno vama i vojsci - rekao je svjedok Karadžiću. Na pitanje zašto Kušića nije obavijestio o silovanjima, svjedok je rekao da nije imao prilike jer ga je Kušić izbjegavao.

Komentara 258

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
04:02 23.09.2011.

.................Rusiti i paliti grad u kojem je uzrastao,studirao, radio i zivio !!!! To moze samo jedan srbski pisihopata da napravi, normalan nikada !!! \"Volim te Zagrebe moj\"\"

PN
PROTIVNIK_NEPRAVDE
03:59 23.09.2011.

..........................Gledaj majmune kakav izgledas ?? Kakav ces biti za 40 godina, smece u grobu.....!!!

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
01:55 23.09.2011.

Baš ga je lijepo vidjeti u Haagu,želim mu ugodan i dug boravak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije