Naslovnica Vijesti Svijet

Svjedok eksplozije: 'Krv je bila posvuda. Nitko nije znao što se događa'

Napustio sam Šri Lanku prije 30 godina kao izbjeglica i nikada nisam pomislio da to moram ponovno gledati - zaključio je Arasaratnam
21. travnja 2019. u 16:14 3 komentara 2452 prikaza
Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/13

U nekoliko crkava i hotela u Colombu, Šri Lanka, odjeknulo je nekoliko eksplozija na sam Uskrs, javljaju lokalni mediji, a potvrdile su vlasti. Neki mediji javljaju da je riječ o osam eksplozija, a CNN javlja da su tri odjeknule u crkvama, a dvije u luksuznim hotelima. 

TEK NAKNADNO OTKRILI Masakr umalo bio još veći: Pronašli bombu od 2 metra na aerodromu u Šri Lanki

Jedan od svjedoka eksplozije, Kieran Arasaratnam, profesor na Londonskoj poslovnoj školi Imperial College, boravio je u restoranu hotela Shangri-La.

Za BBC je rekao da je u trenutku nastao kaos te da je trčao s 18. kata hotela do prizemlja.

1 / 17
U nekoliko crkava i hotela u Colombu, Šri Lanka, odjeknulo je osam eksplozija na sam Uskrs. Preminulo je najmanje 207 ljudi.

- Svi su počeli paničariti, to je bio totalni kaos. Pogledao sam u sobu s desne strane i krv je bila posvuda - rekao je Kieran.

- Svi su počeli trčati i mnogi ljudi jednostavno nisu znali što se događa. Zidovi i pod bili su krvavi - dodao je.

Ekpslozije u Šri Lanci Pozadina napada Kršćani su na Šri Lanci oduvijek bili potlačeni i diskriminirani

- Užasno je vidjeti djecu u takvom stanju. Napustio sam Šri Lanku prije 30 godina kao izbjeglica i nikada nisam pomislio da to moram ponovno gledati- zaključio je Arasaratnam.

 

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
 • zekinho:

  muslimanski vjerski vođe se potrgaše tko ce prije i zešće osuditi masakr... bitno da se za Novoi Zeland valjda i domar pape morao ispricavati i posipati pepelom jer su "krvolocni bijeli krscani" bili za sve krivi...

 • spiritnethr:

  Jedna od sotonističkih legija počinila zločin.Ima ih puno na svim razinama vlasti u svijetu.Albert Pike ideolog Sotonizma i otac fašizma i komunizma.

 • Avatar Matteo1212
  Matteo1212:

  Upravo tako, di su sada raznorazne mule, ajatolasi i kako sebe kolovođe tzv. ˝vjere mira˝već nazivaju, da se oglase i da daju podršku pogođenim ljudima i njihovoj rodbini; bojim se da taj film nećemo gledati