Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konvencija

Branitelji poručili: Nećemo dopustiti uhićenja heroja!

branitelji
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
16.05.2014.
u 18:15

Moglo se čuti i da Vukovar mora postati mjestom posebnog pijeteta te da branitelji više nikome neće dozvoliti uhićenja heroja.

Svjedoci smo dugogodišnjeg lošeg gospodarenja hrvatskom državom, rasprodaje nacionalnih dobara, osiromašenja hrvatskog naroda kao i stigmatizacije hrvatskih branitelja i ukidanja stečenih prava, no u ovome trenutku izjavljujemo da je dosta... Poruka je to s prve Konvencije hrvatskih branitelja održane danas u prepunoj dvorani Lisinskog koja je okupila veterane Domovinskog rata, predstavnike vlasti, oporbe i Kaptola, ali i posebne goste poput Marka Perkovića Thompsona te reprezentativca Joea Šimunića koji je, kao i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, pozdravljen ovacijama. Istodobno, ministar branitelja Predrag Matić doživio je neugodne zvižduke.

- Poručujemo svima kojima dostojanstvo hrvatskih branitelja i Domovinskog rata ništa ne znači da takav odnos više nećemo tolerirati. Zahtijevamo procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim narodom i reviziju oproštenih zločina. Tražimo naplatu ratne štete od agresora, a tražimo i da sva prava o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji stoje u okviru zakona o hrvatskim braniteljima – istaknuo je u govoru Ante Deurpredsjednik Zbora gardijskih brigada, dodajući da branitelji više neće dopustiti da o njihovim sudbinama odlučuju oni koji Hrvatsku nisu branili. Moglo se čuti i da Vukovar mora postati mjestom posebnog pijeteta te da branitelji više nikome neće dozvoliti uhićenja heroja. U vrlo emotivnom govoru, stopostotni invalid Đuro Glogoški istaknuo je da Domovinski rat nije bio građanski rat i da branitelji nisu zločinci. - ­ Bili smo heroji, a danas smo rulja – negodovao je Glogoški.

Bio je to skup kojim su branitelji željeli pokazati jedinstvo, prekinuti tišinu "jedne nestale ali ne i zaboravljene generacije" kojoj je prekipjelo gledati kako politika ruinira državu za koju su se upravo oni borili. Na konvenciji, međutim, nije bilo stranačkih obilježja ni predizbornih govora, već samo deseci hrvatskih zastava, kako su i najavili. Iz publike, skup su pratili i Josip LekoVlado Marić, Milan Bandić, Tomislav Karamarko, generali Mladen Markač i Damir Krstičević, a specijalac Josip Klemm prenio je pozdrave generala Ante Gotovine.

>> 'Tražimo da Domovinski rat uđe u Ustav!'

Ključne riječi

Komentara 147

LE
legalis..
17:01 16.05.2014.

Predivna slika.. Dok je srca bit će i Croatie

DE
DelminiumHrvatska
15:29 16.05.2014.

opet ministar branitelja bez branitelja ......... mislim da je za ovo sve kasno mi se nismo smjeli dovesti do ove situacije ............... gdje to ima sin aboliranog krajišnika rascijepi glavu hrvatskom dragovoljcu koji je mjesec dana proveo u logoru stajićevo -------------------------pravo je pitanje hoćemo li opet u oluje?

DE
DelminiumHrvatska
16:19 16.05.2014.

branitelji narod je uz vas .......... vi ste stvorili ovu državu a ne mentalni komunisti --------------- i još nešto samo vi , a to smo svi mi možemo hrvatskoj donjeti napredak a ne sadašnji mentalni komunisti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije