Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIRI SE VAL PROSVJEDA

Svinjogojci i ostali poljoprivrednici blokirali državnu cestu Đakovo – Našice

Slavonski Šamac: Prosvjednici traktorima blokirali prometnicu Babina Greda - Slavonski Šamac
Ivica Galovic/ PIXSELL
27.11.2023.
u 12:23

Prosvjednici iz Potnjana ogorčeni su i jer njihovo selo pripada zoni ograničenja, a susjedno selo Bračevci ne, pa ispada, poručuju, da na „nekoliko metara jedni smiju klati svoje svinje, a drugi ne“.

Svinjogojci i ostali poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak državnu cestu Đakovo – Našice na ulazu u selo Potnjane kod Đakova, čime se val prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata poljoprivrede Slavonije i Baranje proširio na Osječko- baranjsku županiju. Prema riječima člana Stožera Ivice Backa iz Potnjana, promet je blokiralo 40-ak traktora i preusmjeren je na zaobilazne pravce.

"Ostajemo ovdje do daljnjega jer tražimo da nam se dopusti svinjokolja naših, zdravih svinja jer je vrijeme zahladilo i temperature su idealne za taj posao. Nismo mi protiv države i zakona, ne tražimo  mi ništa novo nego nešto što se u Slavoniji stoljećima radilo. Ova generacija ljudi kada umre, više nitko nakon nje neće znati taj posao raditi i samo će se nostalgično prisjećati svinjokolja", rekao je Backo. O daljnjim potezima na tom prosvjednom punktu, kaže svinjogojac Backo, odlučit će u dogovoru sa Stožerom i Sindikatom.

Prosvjednici iz Potnjana ogorčeni su i jer njihovo selo pripada zoni ograničenja, a susjedno selo Bračevci ne, pa ispada, poručuju, da na „nekoliko metara jedni smiju klati svoje svinje, a drugi ne“.

VEZANI ČLANCI

VIDEO Prosvjednici na granicama: Policija traktorima zapriječila prolaz do Slavonskog Šamca

Komentara 8

EJ
ejStef
13:04 27.11.2023.

Aha bliži se Dan Republike, noževi su naoštreni, rakija spremna, vatrice se pale... A što sad, trebao se ukinuti stupanj pripravnosti, no pojavili su se novi slučajevi, pa se sve produžilo. Interesantno je da su i dalje glavni prenosioci ljudi, zato se bolest i pojavljuje uglavnom kod malih uzgajivača...

FR
FraneTente1861
11:10 28.11.2023.

Perkovic Paraga ili mozda "Perkovic-Mustac"? Kako slabo znas povijest.Tudjman je htio zabraniti SDSSa! A onaj HDZ lijevi Sanader umjesto da sklopi savez s HSPom ide s SDSSom. Cak i Milanovic i SDP nisu ikada bili u koaliciji s SDSSom. Ali tebi izgleda cinjenice nisu vazne nego lazno prepucavanje!

BR
brzizestok
13:24 27.11.2023.

Samo totalna blokada zagreba bi imalo efekta, ovo drugo nula bodova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije