Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ZVIJEZDA

Svinjica Spasa izbjegla je okrutnu sudbinu i sada surađuje s Joaquinom Phoenixom

Spasa Prasa
Foto: Facebook
1/5
28.01.2020.
u 11:08

Fascinira svojim trikovima, inteligencijom i posebnom osobnošću u kojoj ima nježnosti i nestašluka, a najviše velike želje za životom.

Nakon popularne i omiljene hrvatske Super Ljilje, još jedna svinja privlači pozornost svojim simpatičnim izgledom i ponašanjem. Iz Srbije nam dolazi zanimljiva priča o spašenoj svinjici Spasi, čije se avanture mogu pratiti na Facebook-stranici Spasa Prasa. Smeđega tijela s bijelim šarom, Spasa izgleda kao da je odjenula košulju, a s obzirom na to da se lako sprijatelji s mačkama, psima i ljudima, očito je da se radi o pravoj šarmerici.


 

Spašena s farme, Spasa je izbjegla okrutnu sudbinu i, umjesto mučnog uzgoja i klanja, čeka ju život, ali i karijera. Naime, odmah je dobila i titulu i zadatak, odnosno stala je uz bok ovogodišnjim ambasadorima Veganuaryija – veganima Joaquinu Phoenixu, Aliciji Silverstone, Mayim Bialik, Danielli Monet i Evanni Lynch te poziva sve da se prijave na Vege izazov preko stranice veganopolis.net.

Studentica i profesor s Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu zauzeli su se da Spasa, koja nema ni dva mjeseca starosti, ne završi svoj život kao svi drugi pripadnici njezine vrste. Trenutačno živi u stanu sa psima i mačkama, i svima se uvukla pod kožu. Ljupka je i, kao i svako dijete, puna ljubavi i želje za pažnjom, istraživanjem i igrom. Voli društvo, često trči za osobom koju u tom trenutku odabere kao svoju i skreće pozornost na sebe propinjući se kao štenac na stražnje nožice.

 

Foto: Facebook/RTL

Spasa u svemu želi sudjelovati i ubrzo su svi ukućani shvatili da nema razlike između nje, pasa i mačaka, i da postaje ravnopravna članica obitelji. Fascinira svojim trikovima, inteligencijom i posebnom osobnošću u kojoj ima nježnosti i nestašluka, a najviše velike želje za životom. Spasu čeka nastavak života u utočištu gdje će imati svoju kolibu s velikim vrtom i brojnim društvom.

Njezinih sedmoro braće i sestara neće biti te sreće. Njihova sudbina, kao i sudbina milijarda svinja diljem svijeta, zastrašujuća je. Patnja i bol koje će podnijeti nezamislivi su, a život će izgubiti bez prilike da odrastu. Njima mogu pomoći svi koji se, uz tisuće drugih, pridruže Veganuaryju i krenu u Vege izazov tako da posjete web-stranicu www.veganopolis.net i predbilježe se na mjesec dana primanja e-mailova prepunih recepata, savjeta, zanimljivosti i informacija o mnogim prednostima veganske prehrane.


 

Veganuary je poznata organizacija koja u siječnju poziva na promjenu životnih navika okretanjem suosjećajnijem načinu života kroz vegansku prehranu. Ukupan broj prijavljenih stalno raste, a cilj je da se ove godine prijavi 350 000 sudionika iz svih dijelova svijeta. Spasa će sigurno pomoći da se to i postigne!

Komentara 2

DU
Deleted user
11:14 28.01.2020.

Ova bi bila dobra za ispod peke.

Avatar Adolfo
Adolfo
12:22 28.01.2020.

Bolestan članak, ono što su nekoć bili odojci danas su djeca, ono što su nekoć bili dječiji parkovi danas su poligoni za pse. Sve ide prema tome da mladi parovi djecu zamijene životinjama, to je epidemija koja će konačno istrijebiti Europu dok se estradni desničari i ljevičari debljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije