Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U SLAVONIJI

Svinja i ovca izazvale sudare, sud kaznio vlasnike

Krmaca sece
Ilustracija/Sergej Novosel/PIXSELL
26.02.2021.
u 22:37

B. Ć. mora osiguranju platiti 6891,54 kune s kamatama od 21. ožujka 2016. godine, te još 3100 kuna sudskih troškova sa zateznim kamatama, a P. M. mora platiti Croatia osiguranju 18.959,80 kuna sa kamatama

Zbog prometnih nesreća koje su izazvale jedna svinja i jedna ovca, vlasnici B.Č. iz Osijeka i P.M. iz Majara, prema sudskim presudama, moraju platiti štetu Croatia osiguranju. 

Kako piše Glas Slavonije, Općinski sud Osijek donio je presudu kako B. Ć. mora osiguranju platiti 6891,54 kune s kamatama od 21. ožujka 2016. godine, te još 3100 kuna sudskih troškova sa zateznim kamatama, zbog prometne nesreće koju je izazvala njegova svinja. Osiguranje je oštećenom nadoknadilo štetu na vozilu, a vlasnik svinje isti taj iznos mora nadoknaditi njima. Tuženi B. Č. tvrdio je da nema dokaza da je on vlasnik svinje, no sud je utvrdio da je ipak on vlasnik životinje koja je izazvala nesreću.

Sud je utvrdio da je B. Č. prekršajno kažnjen jer kao vlasnik svinje nije poduzeo sve da životinja ne iziđe na cestu bez nadzora. Svinja je ipak istrčala na cestu i udarila u prednji lijevi dio nailazećeg automobila. Za to je Osječanin dobio kaznu od 1300 kuna. Svinja je nakon prometne nesreće otišla prema oborima koji se vide s ceste i nalaze se na salašu udaljenom 200-tinjak metara od ceste. Policajci su tijekom očevida otišli do tih obora gdje je bilo 10 - 15 svinja, sve ograđeno nekakvim paletama. Vlasnika nisu zatekli, pa su otišli do najbližih kuća te u razgovoru sa susjedima utvrdili da su svinje vlasništvo B. Č. Policajci su potom otišli na adresu tuženika gdje ih je dočekala njegova supruga, koja je s policajcima otišla do obora i potvrdila da su svinje njihove, a potom je nazvala i supruga. 

Policajci su svjedočili i da su na automobilu pronašli tragove nesasušenog blata, a nakon toga su utvrdili da su svinje u oboru gacale po blatu te da nitko u okolici ne drži svinje. Uz to, susjedi s kojima su navedeni djelatnici PU osječko-baranjske razgovarali rekli su da i inače imaju problema s tim svinjama, jer znaju izići iz obora.

U drugom slučaju prometnu nesreću izazvala je ovca. Općinski sud u Đakovu presudio je da P. M. mora platiti Croatia osiguranju 18.959,80 kuna sa kamatama. U tužbi se navodi da se 1. prosinca 2017. godine u mjestu Majar dogodila prometna nezgoda kada je ovca udarila u auto Š. B., na kojem je nastala šteta. I ovaj vlasnik životinje tvrdio je, između ostaloga, da nema dokaza da je ovca njegova, da je vozač kriv za nesreću i da ga nitko nije saslušao na mjestu nesreće. Rekao je i da nije on preuzeo uginulu ovcu, nego njegova supruga. No, iako je njegova supruga upisana kao nositelj OPG-a, sud navodi kako je P. M. član te obitelji i ne mora biti upisan kao član OPG-a, te se njegova odgovornost ne može isključiti.

Ključne riječi

Komentara 5

IJ
istina__jako_boli
07:54 27.02.2021.

Arogancija pojedinaca moze ljude kostat glave, zato ih operjaj po dzepu.

MX
Mister X
23:14 26.02.2021.

To mi je ludo ono što je u svijetu več najmanje 50 godina najnormalnije da odgovorni snašaju nanesenu štetu oštečenima to je na Balkanu nepto novo i senzacija čudo . Isto je recimo u svijetu da postoje osiguravajuča društva kojaa koja pokrivaju štetu nastlu osiguraniku ovisno koje osiguranje imate.. ljudi su osigurani i djeca i td....

Avatar svinjski_biser
svinjski_biser
23:35 26.02.2021.

Kad malo bolje pogledam jel' to Beroš na slici ili sam ipak ja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije