Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski klimatolozi

Svijet već sljedeće godine ulazi u razdoblje rekordnih vrućina

gradjani
Arhiv VL
25.11.2009.
u 08:10

Najmanje će polovica od sljedećih deset godina biti toplija od 1998. koja je bila rekordna po prosječnim temepraturama, a već sljedeća bit će toplija za 0,5 stupnjeva.

Britanski meteorološki zavod najavljuje kako svijet ulazi u razdoblje rekordnih vrućina.

Najmanje će polovica od sljedećih deset godina biti toplija od 1998. koja je dosada najtoplija. Već sljedeće, 2010., prosječna će temperatura u svijetu biti viša za 0,5 stupnjeva Celzijevih, što je trend koji će se nastaviti do 2019., piše britanski Independent.

Objašnjenje britanskih klimatologa je da se radi o cikličnome meteorološkom fenomenu "el nino", zbog kojega je došlo do velikog skoka temperature u vodama istočnog Pacifika, što se odražava i na ostatak planeta.

Ključne riječi

Komentara 14

RE
rezonancija
12:32 25.11.2009.

da prvo ce zatopliti a vec u iducih dvije tri godina...moze se ocekivati mini ledeno doba kada se temperatura mora ohladi...sjetite se da su smrznutim mamutima na sibiru u zelucu nasli tropske trave...sto ce reci nagla promjena se desila izuzetno naglo...ako se postigne ogromna temperaturna razlika zracnih struja onda se moze desiti super oluja koja ce se podignuti jako visoko i povuci hladan zrak i tako sve ohladiti na skoro -100 stupnjeva...i sve u trenu smrznuti...i znam da je prosle zime u dresdenu bilo -36 stupnjeva a u dubrovniku u isto vrijeme +17...ameri i ostali laziraju podatke...ledeno doba je pred vratima..

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
12:35 25.11.2009.

Mozda covjek bas nije nevin u svim tim klimatskim promjenama ako se analizira zadnjih 100 godina. Tko moze objasniti klimatske promjene u zadnjih 20 000 godina i vise, Bilo je zaledjenja i otapanja leda, a industrija nije postojala. Sto se tice 2012 godine su isto nagadjanja bez ikakvih dokaza. Kalendar Maya govori o tome ali dosad se nije nikad mogla predvidjeti buducnost. Zivjeli pa vidjeli.

OB
-obrisani-
11:45 25.11.2009.

.znaci...bit ce vruce.....je´l...????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije