Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sviđa li vam se novi slogan HŽ Putničkog prijevoza?

Autor izabranog slogana "Putovanje s pogledom", student Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku Luka Marasović, besplatno će putovati Europom
26. lipnja 2014. u 18:12 25 komentara 11506 prikaza
Vlak
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

"Putovanje s pogledom" novi je slogan HŽ Putničkog prijevoza koji je na objavljeni natječaj dobio čak 300 prijedloga studenata.

HŽ Putnički prijevoz u travnju je pokrenuo natječaj za studente "Osmisli slogan za HŽ Putnički prijevoz i otputuj vlakom kamo želiš" koji je privukao pozornost medija zbog toga što su se korisnici Twittera s njima ismijavali te su uz hashtag #HŽslogan pisali prijedloge kao što je "nismo brzi, ali barem uvijek kasnimo", "vrag prišu odnija", "Vrijeme je relativno", "Tko žuri u smrt juri" i slične.

"Putovanje je uvijek dobra ideja"

No, HŽ Putnički prijevoz natječaj je shvatio ozbiljno te će autor izabranog slogana "Putovanje s pogledom", student Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku Luka Marasović, besplatno putovati kontinentom jer je za trud dobio InterRail kartu za cijelu Europu za dvije osobe.

Drugu nagradu i dva besplatna putovanja na bilo kojoj relaciji u Hrvatskoj dobio je Matija Marković s Filozofskog fakulteta u Rijeci za svoj prijedlog slogana "Putovanje je uvijek dobra ideja". Poklon-paket HŽ Putničkog prijevoza za treće mjesto na natječaju i slogan "Povezani tradicijom" dobio je Karlo Repić s Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu.

Prijedloge su osmislili redoviti studenti koji su se javili na natječaj, a odabranim sloganima planiraju se koristiti u budućim promotivnim akcijama HŽ Putničkog prijevoza. Žiri koji je izabrao pobjednike bio je sastavljen od predstavnika Ekonomskog fakulteta, Udruge eSTUDENT i HŽ Putničkog prijevoza.

>>Tviteraši ismijavaju HŽ-ov natječaj za slogan: Nismo brzi, ali barem uvijek kasnimo

Sviđa li vam se novi slogan HŽ Putničkog prijevoza "Putovanje s pogledom"?

 • Da, odličan je 22,69%
 • Da, dobro opisuje što se dobije vožnjom HŽ-om 14,42%
 • Ne, dosadan je 9,08%
 • Ne sviđa mi se! S pogledom na što? 53,81%
RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  "Putovanje s pogledom" da da odličan pogled na barake, stračare, zahrđale vagone i hrpe smeća uz prugu. Taj koji je smislio slogan kao da se nikad nije vozio našim prugama.

 • Avatar Cinick
  Cinick:

  ,,,na sat.

 • Avatar tajar
  tajar:

  I novi slogan je jedini vidljivi dio modernizacije željeznice.