Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemački odvjetnik

VIDEO 'Svi znaju tko je Josip Perković'

Josip Perković u pratnji odvjetnika Ante Nobila dolazi na Županijski sud
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
05.02.2014.
u 08:15

DW je u Münchenu razgovarao s Perkovićevim njemačkim odvjetnikom Peterom Wagnerom.

Josip Perković je godinama bio jedna od najtraženijih osoba u Saveznoj Republici Njemačkoj. Nakon dugotrajnog natezanja, on je prije nekoliko dana prebačen u Njemačku i trenutno se nalazi u zatvoru. S podizanjem optužnice protiv bivšeg šefa UDBE u Hrvatskoj u Njemačkoj se očekuje za 3-4 mjeseca. DW je u Münchenu razgovarao s Perkovićevim njemačkim odvjetnikom Peterom Wagnerom.

On nam je otkrio da Perković ima status "posebnog zatvorenika" i da je praktično izoliran od ostalih zatočenika, posebice onih koji potječu s tla bivše Jugoslavije. "Svi znaju tko je Perković", kazao nam je minhenski pravnik i otkrio s kakvom strategijom Perkovića želi braniti pred sudom. 

>>Josip Perković ostaje u istražnom zatvoru do daljnjeg

>>Anto Nobilo nakon izručenja: Nema predaje, idemo dalje

Komentara 24

IB
Ivan Basar
08:42 05.02.2014.

Hrvatski zakon i hrvatsko pravo. Velika borba da je 'lex Perković' zastara, a Boljkovcu se sudi za ubistva civila 1945. Ubistvo je ubistvo. Djeca ostala bez oca i 1945 i u osamdesetim godinama.

DU
Deleted user
09:09 05.02.2014.

Svi mi znamo tko je UDBA i josip Perković!! Isto tako znamo i tko su prikriveni udbaši na vlasti i tko je napravio sve moguće samo da se sprijeći izručenje perkovića. Da imaju čiste račune i još čišću savijest ne bi se toliko "upregli u udbaško kolo" da su čak bili spremni i na nasilno mijenjanje Ustava Republike Hrvatske da bi se spriječilo izručenje. Narod je postao pametniji i nešto duljeg pamćenja nego je to bilo u prošlosti.

ME
merdevina
08:48 05.02.2014.

Država koja nema snage sama suditi zločincima mora ih predati drugim državama čak i uz mogućnost da im se tamo neće suditi pošteno pa će narod steći utisak da je bolji ikakav sud nego nikakav jer u civiliziranom društvu zločin MORA završiti kaznom. Lako je vjerojatno da će si njemačka upriličiti "pokazno" a možda djelomično i osvetničko suđenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije