Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZA REŠETAKA

Zatvor otvorenih vrata: Svi žele u ćeliju Ulija Hoenessa!

Uli Hoeness
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
31.03.2014.
u 19:25

U istom je zatvoru bio i nacistički vođa Adolf Hitler

Njemački zatvorski sustav našao se u dosad neviđenoj situaciji da je bio prisiljen otvoriti vrata trenutačno najpopularnijeg zatvora u državi. Kako prenose njemački mediji, interes javnosti za suđenje i zatvaranje donedavnog prvog čovjeka münchenskog Bayerna Ulija Hoenessa toliko je velik da su odlučili pustiti novinare i fotoreportere u ćeliju unutar poznatog zatvora Landsberg am Lech u kojoj će Hoeness provesti sljedeće tri i pol godine.

Podsjetimo, Hoeness je osuđen na zatvorsku kaznu zbog neplaćanja poreza i pronevjere 28,5 milijuna eura, no u medijima su se pojavile nove informacije i nagađanja kako bi iznos mogao biti puno veći jer je na vrhuncu moći Hoeness imao na raspolaganju čak dvije milijarde eura špekulativnog kapitala.

Nekad najmoćniji čovjek njemačkog nogometa luksuz vlastitog doma zamijenit će ćelijom površine deset četvornih metara u kojoj su krevet, pisaći stol, umivaonik i WC školjka. Buđenje je u šest sati, a kao i svih 550 zatvorenika morat će raditi, i to za satnicu od 1,3 eura. Svjetlo se gasi u 21 sat, a mjesečno su dopušteni posjeti od jednog sata, u iznimnim slučajevima dva sata. U istom je zatvoru bio i nacistički vođa Adolf Hitler u godinama prije dolaska na vlast, a u jednoj od ćelija napisao je i dio “Mein Kampfa”.

>> Hoeness napustio Bayern i ide u zatvor: Prihvaćam presudu, neću se žaliti

>> Uli Hoeness je shvatio što je najlošija krađa

Komentara 4

ĆA
ćaćaća
20:20 31.03.2014.

bolje mu je nego većini hrvata na slobodi...

JE
jethro
19:42 31.03.2014.

bolje nego doma...

DU
Deleted user
20:58 31.03.2014.

Pogresno ste napisali ime" Hoeness"?Tocno je Hoeneß i nikako Ulija vec Uli. Ulrich(Uli)Hoeneß.Siguran sam da ce Uli Hoeneß napustiti zatvor nakon 1,5 g , biti Slobodan covjek i ponovo ce preuzeti Bayern/Garantirano!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije