Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO ĆE HRVATSKA IZABRATI
Povratak na članak

Svi ponuđači vraćaju se u igru: Procjenjivat će se Gripen, FA-50, Rafale, Scorpion i F-16

Novi ministar želi stvari malo vratiti unatrag, kako bi nadzirao proces, a i da se ne bi izložio mogućim pričama o pogodovanju

Komentari 159

CR
crocro
16:56 30.12.2016.

F-16 odličan borbeni lovac. Bez odgode odmah dogovoriti kupovinu cijele eskadrile. Možda će se odlučiti za Gripen, ali ja navijam za F-16. Oprostite.

VL
DU
Deleted user
17:15 30.12.2016.

Država ima samo 80 agencija sa tisućama ljudi koji su tamo zaposleni. Pa ako otpuste te sve ljude iz tih agencija smanje opčine i gradove država će imati za nove zrakoplove. Neka se vrijedni državni službenici zaposle u Kanadi čujem da tamo traže visokostručne obrazovne i vrijedne ljude u branši dostavljača Pizza i okretanja hamburgera u restoranima brze hrane. Plate su dobre samo neka se odjave iz porezne službe i iz HZZO-a da im tamo ne stignu računi iz Hrvatske za porez.

VL
RE
regnumregno
19:12 30.12.2016.

Sad bi kupovali nove borbene zrakoplove, ne znam s kojom lovom? Izgleda netko gura HR prema grckom scenariju koja je prije bankrota kupila 50 ratnih brodova i podmornica za nekoliko milijardi eura. Ako se budemo morali braniti, pa valjda smo u Nato-u da nas oni mogu zastititi. Prvo treba rijesiti skandalozni kriminalni remont u Ukrajini, a onda se eventualno brinuti o novoj nabavi. I ono sto neuki hr novinari ne spominju, sve ozbiljne zemlje kod takvih kupovina tvrdo pregovaraju i traze kompenzacijske poslove za svoje tvrtke, a sto bi u tom slucaju HR mogla traziti?

VL
ST
stefj
17:19 30.12.2016.

Ako će biti međunarodno-politička odluka, bit će F-16, ako će biti odluka struke, vjerojatno Gripen ili Rafale, a ako odlučivati političari, kupit ćemo FA-50 po cijeni novog F-22...

VL
PP
pp
16:56 30.12.2016.

"rabljeni izraelski F-16 i francuski Rafale" - ovo je jedini izbor. Ova druga dva nisu lovci, a Gripen je problematičan zbog Švedske. Nažalost tko zna kamo će ta zemlja u budućnosti.

VL
DI
Diners
18:09 30.12.2016.

rješenje je kupnja nevidljivih aviona!

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
17:13 30.12.2016.

Odlično, baš mi je drago da konačno pamet se uvede oko modernizacije MORHa... Svijet jest što jest, nije savršen, ma kakvi savršen, naprotiv, pun mana, možeš imati i bolnice i vrtiče, ali ako nisi sposban to obraniti... zar su svi ludi? Ne bih rekao, dalo bi se malo promjerice o Švicarskoj i koliko novaca daju za obranu, a okruženi NATOm, EU i k tome neutralni, jednostavno za se da svijet se mijenja, ništa nije stalno... no dosta oko filozofije, sad se nadam de neče tu biti svađe već jednostavno što čemo izraelski F16, Rafal ili pak taj Scorpion ali uz jako dobari i kvalitetni PZO srednjeg dometa...

VL
DU
Deleted user
17:38 30.12.2016.

pod hitno treba kupiti avione jer "vrag nikad ne spava" mislim da f-16 bi dobro dosao ako nam izrael da dobru cijenu i servis. Hrvatska ima veliku granicu i to se mora cuvati, ako nas netko napadne onda imamo pravo preci granice.

VL
XY
xy300023
18:06 30.12.2016.

Zar stvarno mislite da su kiowe helikopteri bili pride,meni se čini da je stvar riješena F-16!!!. a ova fol razmatranja okačite mačku o rep kad je stvar već dogovorena za Velikog Brata.

VL
SU
sudac22
21:36 30.12.2016.

kupite što starije avione, po što većoj cijeni.... to je već isprobani model korumpiranih hrvatskih političara ...

VL
RO
RobbieSthlm
23:43 30.12.2016.

Nek se iscjenakju za Gripen, da se npr jedan dio produkcije plasira u Hr

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
18:45 30.12.2016.

Zrakoplovi se mogu nabaviti ali treba se bojati lopova i nemoralnih Hrvata koji se oko ove nabavke motaju kao hijene oko plijena. Tu je najveća opasnost i strepnja jer preko novina i portala vidi se koliko se čerupaju i bore koji će zagristi, dobili su apanažu i dobit će još ako uspiju progurati proizvod svojeg gazde, interes države i naroda ih ne zanima, važno je spremiti u džep eure koji se dodaju ispod stola. I ovoga se jedino trebate bojati, da će svoju trbušinu prometnuti ispred državnog interesa, i budite sigurni da hoće, samo ako dobiju mogućnost. A sad o spomenutim avionima: Scorpion je trenažni i ne pripada među zrakoplove koji mogu ispuniti minimum zahtjeva HRZ-a i u startu se eliminira. Bolje rješenje od Scorpiona je korejski FA-50 koji je također trenažni i koji je na pola puta između Scorpiona i pravih lovaca i tu je kao pričuvno rješenje. Od svih spomenutih, tek su F-16, Rafale i Gripen lovački avioni. F-16 je u cijelosti američki što je važno i o njemu svi sve znate. Rafale je jako dobar avion, ali francuski i dosta skup jer su ipak novijeg godišta. Gripen je iz zemlje Carl Bildta, tko shvaća jasno mu je. Ili biraš nešto starije što je na kraju vijeka (F-16), ali dokazano i provjereno po mnogim zrakoplovstvima ili biraš nešto novijeg datuma (Rafale, Gripen), proizvedeno u znatno manjim količinama, znatno slabije rasprostranjeno pa samim tim i manje dokazano i dolazi iz zemalja kojima Hrvatska nije najmilija opcija u ovom kutku svijeta.

VL
Avatar croatxl
croatxl
17:10 30.12.2016.

Gripen 39 netreba bolji,Svedani bi skoro sve novce ulozili u HR,to i treba sada da pogura gospodarstvo.

VL
TO
Tomec
18:31 30.12.2016.

Po nasem starom obicaju, nece pobjediti onaj koji je najbolji vec onaj koji da najbolji MITO ;)

VL
Avatar croatxl
croatxl
17:34 30.12.2016.

Krsticevic ima veliki utjecaj na Plenkovica,mozda i najveci od svi ministara. Predsjednica Kolinda isto tako snazno lobira za kupnju bez odlaganja,brzo ce se viditi ko je jaci u duelu,Kolinda ,Krsticevic,ili mali mis Ma ric financijas,ja mislim da Kolinda i Krsticevic pobjeduju sigurno 100%,bice donjeta odluka i bice izabran zrakoplov.

VL
Avatar lvan12
lvan12
18:05 30.12.2016.

Čemu stare islužene avione ili izviđačke letjelice?!? Ili nek uzmu sta valja ali i košta i to novo - F-18 super hornet... Pa makar i pola eskradile za koju znaš da ti nekog vraga vrijedi... Ili Šveđane koji će potrošene novce vratiti kroz offset!

VL
JU
juma
18:07 30.12.2016.

Svicarci su odustali od kupnje novih zrakoplova, jer su procijenili kako im je to preskupo. Za neupucene, svicarski BIP je 13 puta veci od hrvatskog, a zrakoplovi su im stari izmedju 30 i 40 godina i trebali bi biti zamijenjeni. Oni su htjeli kupiti 22 zrakoplova, sto je kada postavimo u relaciju trosak kao kada bi mi kupovali 1 do 2 borbena lovca. Njima je to bilo preskupo, a nama nije skup ne jedan, nego njih 12. Toliko o tome, a ujedno vam je sada i jasno zasto je Svicarska postala bogata, a mi smo bili i ostali bijednici zaduzeni do guse, cije elite se ponasaju tako kao da novci rastu na drvecu i samo ih treba ubrati.

VL
Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:12 30.12.2016.

Što će nam zrakopolovi, mi sa onim kojima se borimo dosta nam je Kalašnjikov i pračka

VL
SO
Soljženicin
19:30 30.12.2016.

Ovo kao da je nekakvo pismo djeda Mrazu ili Božičnjaku. Pazi sad gluposti i nelogičnosti, Hrvatistan ima problema sa servisiranjem kamata za auto ceste, glavnicu i nije dotakla, a sad bi kupovali igračke za hrpu kuna koje nemamo. I onda u nekakav savjet za shopping postavljaju ocvale generale i nekakvog financijaša. Saberimo se malo, pustimo da nas mine novogodišnje ludilo i opijenost i malo razmislimo o malo povoljnijim igračkama, kada budu na sniženju. Polako i razumno u shopping.

VL
LU
lukisgd
17:00 30.12.2016.

Nevjerujem da ce ivandic i selak sjesti za isti stol sa bagarićem.

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.