Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO TO RADI

Kraj ostavljanju ručnika na plaži, kazne i do 1500 kuna: 'To su hrpetine i hrpetine. Ostavljaju štrace'

Vodice: Vodi?ke plaže prepune turista
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
02.08.2022.
u 10:13

Komunalni redari svakog jutra ostavljene ručnike odnose u nekoliko kilometara udaljeno skladište, ali vlasnici po njih rijetko dolaze.

Sve više općina i gradova u Hrvatskoj odlučilo je stati na kraj turistima koji ostavljaju na plaži svoje ručnike. Svi oni koji se odluče za "rezervaciju" mjesta na plaži u Novom Vinodolskom dobili si umjesto malo hlada dobiti kaznu i do 1500 kn. Baška već ima iskustva u ratu s ručnicima.

Baška za sada ne naplaćuje kaznu, kao što to rade u nekim drugim mjestima, već funkcioniraju prema sustavu upozorenja. Ako se odlučite na ostavljanje ručnika, komunalni redari će ih oduzeti, a od iduće godine početi i naplaćivati tu odluku.

Iz Općine tvrde da su turisti pretjerali. Komunalni redari svakog jutra ostavljene ručnike odnose u nekoliko kilometara udaljeno skladište, ali vlasnici po njih rijetko dolaze.

"To je bezbroj, to su hrpetine i hrpetine, hajdemo reći, oduzetih tih starih krpa, ispuhanih jastuka, kojekakvih ležaljki starih. Prošle godine je došlo samo 39 ljudi po svoje stvari, jer oni vam obično ostavljaju neke starije stvari, da ne kažem krpetine ili kako bi mi na Jadranu rekli, štrace", rekao je načelnik Toni Juranić za RTL.

"Ja mislim da nije u redu što ostavljaju ručnike preko noći, ovi što dođu kasnije ne mogu si naći mjesto za kupanje. Pa je, dođemo kasnije oko 11 sati i onda već sve bude zauzeto. Tako da nije u redu. Nismo nikad ostavili ručnik preko noći", rekao je Mario Baboselac iz Slavonskog Broda.

Prizori na kakve smo navikli uskoro bi mogli biti stvar prošlost sa sve većim brojem gradova i općina koji su odlučili glasno reći ne svima onima koji "rezerviraju" svoje mjesto na plaži.

VIDEO: Znate li što trebate napraviti ako vas ubode osa? Nekoliko stvari nikako ne biste smjeli!

Komentara 4

AU
austrougarskigeneral
11:45 02.08.2022.

To treba zabraniti rezervacije plaza.ujutro bude puno ručnika.

EZ
ezer
11:43 02.08.2022.

Zato postoje komunalni redari, pokupi se ručnike pa više nitko to ne radi. Nije to problem od jučer to traje desetljećima.

Avatar Zavratnica
Zavratnica
11:02 02.08.2022.

Hoće li se kazna primjenjivati i na vlasnike HDZove članske iskaznice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije