Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO
Povratak na članak

Svi dokumenti i sve izjave iz Washingtona o nabavi izraelskih F-16 na jednom mjestu

Objavom samo jednog segmenta prve stranice dokumenta stvorena je kriva slika o njegovu sadržaju. Preuzeli su ga mnogi mediji u Hrvatskoj i poslužio je kao optužba i dokaz da je Vlada lagala. Večernji list jedini i prvi donosi i “drugu stranu” – cjelovit dokument koji otkriva pravo stanje stvari

Komentari 110

DU
Deleted user
09:16 31.01.2019.

Ma sve je to jasno razumnim ljudima od pocetka, ali kako to objasniti Marasu , Beri , Pernaru, Imbexu.... Mozda da prevedu na Swahili...

VL
ST
stefj
09:19 31.01.2019.

Ajde, već je malo dosadno stalno po istom. Ionako više nitko ne uzima Bernardića i ekipu za ozbiljno, a ovo je bezvezno trošenje resursa na objašnjavanje nečega što ti kojima se objašnjava ne žele niti slušati. Njima je bitna galama, a činjenice im ne igraju ulogu... Mene više zanima što će biti dalje, koliko ćemo sada platiti sigurno lošiju varijantu. Naš divni strateški partner sigurno će nam uvaliti nešto, što ćemo masno platiti...

VL
Avatar puky
puky
10:09 31.01.2019.

Onaj kepec ilko čimlić i "index" opet su pojeli veeeeeliko govno ..... jako veliko govno.

VL
Avatar navijač
navijač
09:20 31.01.2019.

Po ovome ispada da su SAD- namjerno minirale nabavu borbenih zrakoplova Hrvatskoj , jer su prvo odobrile prodaju, a kad su ostale ponude odbačene - zabranila. Ako je već bila protiv prodaje Rumunjskoj i Bugarskoj , mogli su odobriti prodajuu Hrvatskoj za tih 12. komada.

VL
DO
DOMAZL
09:48 31.01.2019.

Nije mi drago što F-16 nisu realizirani. Ali, ovaj slučaj je dokaz da je Plenković sve medije uhvatio za jajca. Kako objasniti? Do, nema tako davno, VL, njegovi novinari, osobito Veljkovićka, napadali su predsjednicu i Plenkovića, nekada i bez argumenata, samo da se pljuje. Najednom, preokret, opovrgavaju prešutno svoja ranija piskaranja. Očito, Plenki ih "privolio" na "korektno" pisanje. Ima sposobnost Kima. Isto tako, pljuvali su po Luki i nogometašima, pa okrenuli ploču, iz komercijalnih, a ne domoljubnih razloga, samo iz podilaženja čitateljima, da povečaju čitanost.

VL
DR
droza
12:06 31.01.2019.

Stvar je jasna. Amerikanci bi izgubili značajna sretstva radi toga što su interes za kupovinu Baraka pokazale i Bugarska i Rumunjska i to je sve.

VL
ŠT
ŠtoReći
09:49 31.01.2019.

vi niste normalni. pravdate se mavasu , vidiću....... neke stvari ne treba iznosti u javnost ,a neke ljude je najbolje ignorirati

VL
Avatar poljubis me u guzu
poljubis me u guzu
11:59 31.01.2019.

IZ inata Hrvatska treba od Rusa kupiti nove suhoje 35 i imace zrakoplove bez politikanstva.Nikakav partner HR nije Amerika za Izrael se moze reci da bi bijo partner po zelji HR steta nista od posla.

VL
DU
Deleted user
11:17 31.01.2019.

Činjenica je da su se Ameri predomislili, drugo, takvih tupandera ne postoji na svijetu, da bi se dvije godine ubijali od posla, a da su znali da im Ameri neće prodati avione. Činjenica je da su cijene naoružanja strahovito skočile, samo zbog ogromne potražnje i to nekoliko puta, od prije par godina(samo su remonti od 2003. god.,do sada skočili oko 10 puta. U ovoj sadašnjem trenutku to je mogao biti posao stoljeća za RH, avioni sa opremom, san snova,obnovljenim resursima, sa uključenom obukom, naoružanjem, uključenom izgradnjom infrastrukture i dugogodišnjom logističkom potporom. To ne možete dobiti nigdje i nikada više bez 100% veće cijene. No što se to dogodilo,a dogodilo se, pitanje je sad. Moguće je da će Ameri iskupiti za poniženje RH, jer očito su imali debeli razlog za to. Dosta vremena Ameri su bili indiferentni prema borbenom zrakoplovstvu RH, rekao bih, i često dokazivali kako to nama ne treba.Tako obično rade svi veliki svojim malim saveznicima sa nestabilnim sustavima, jer ako imaš borbeno zrakoplovstvo, a sklon si vrdanjima i zlouporabi, treba puno ozbiljnije snage upotrijebiti za suzbijanje "nestašluka".Naši su uporno remontirali i održavali borbeno zrakoplovstvo i ako su Ameri zaigrali na kartu da nam unište borbeno zrakoplovstvo, onda je to bio vrlo lukav i pokvaren potez gubljenja vremena. No još ga ima, ali malo, vidjeti ćemo što je to "strateški partner" ili "strateški sluga" uskoro i tada se treba držati načela naučenih lekcija , koje su nas oni naučili.

VL
DU
Deleted user
13:38 31.01.2019.

Neki nikako ne mogu Krstičeviću oprostiti ponovo jačanje hrvatske vojske. Što ne analizirate ugovore koje je potpisivao Kotormanović i Milanović.

VL
Avatar Kljusar
Kljusar
14:30 31.01.2019.

Čemu služi ova propaganda? Pa ne mora Plenković smijeniti Krstićevića ako neće .

VL
TT
tTony
16:14 31.01.2019.

Nakon stoljetni godina odgojeni u lazima i sad u VL... Corpus delicti.... neznam sto je teze prozvakat istinu or laz i kako ce to sad utjecat na mentalni status.

VL
ZH
Zlatousti Hrvat
14:23 31.01.2019.

Kupujmo hrvatsko. Ja i dalje mislim da na nase dvokrilce za prasenje komaraca trebamo ugraditi izraelsku tehnologiju. Pa jefinije je ljudi... Kako ne razumijete...

VL
Avatar MK
MK
10:34 31.01.2019.

Franko Vidović i Gordan Maras svoje makete u kartonskim kutijama drugi put bi bolje trebali odnjeti Nikoli Grmoji a ne Ministru Damiru krstičeviću...

VL
ON
ON
12:20 31.01.2019.

Članak sam pročitao samo jedan dio i zaključio da nema svrhe čitati ga dalje.Zašto?Zato šta sam shvatio da nam osim gospode iz vlade i ministarstva ,sada i večernjak dokazuje nešto šta nema blage veze sa istinom.Pođimo redom.Da jedna novina, ima u svojem vlasništvu ovakve dokumente je nedopustivo.Da ministarstvo i vlada rade na tako važnom projektu skoro dvije godine,javnost manipuliraju i lažu,na kraju se dokaže da od posla nema ništa.To se samo kod nas može desiti.I na kraju naš"moćni"večernjak,koji vjerovatno ima svoje razloge da nas još jednom slaže je jako vjerodostojno.

VL
DU
Deleted user
13:41 31.01.2019.

Pohlepa lockheed martina zvuči kao loš alibi. To je njima kikiriki. Više izgleda kao namjerna sabotaža Rusa preko Trumpove administracije. Nadalje, projek je sabotiran u zadnji čas radi većeg efekta. Istovremeno se provodi prljava kampanja protiv Krstičevića i Plenkovića. Sve u vrijeme kad se Srbija, strateški partner Rusa isto naoružava. A po njihovim izjavama nabavljaju neko napredno oružje, vjerojatno pzo S300 za koje su Baraci zasigurno više nego adekvatan odgovor. Pri tom rusi i srbi znaju da si RH ne može priuštiti nove Vipere ili druge napredne avione 4+ generacije i da smo u slijepoj ulici bez podrške amera, koju nećemo dobiti od Trumpovsko-ruske administracije.

VL
DI
Dingač
12:18 31.01.2019.

jadni plenkićevi poltrončići za par kuna brane nesposobnjakoviće. ni silne milijarde ne vrijede budalama. ne znaju ni kupiti ni prodati. fuj idioti.

VL
DU
Deleted user
10:58 31.01.2019.

Ja se nadam da će cijenjeni autor uskoro dobiti to obećano mjesto u Min. obrane (i vjerojatno i mali tenkić da voza svoju guzičicu po besplatnim stranačkim i inim večericama) i prestat servirat s*anja cijenjenom pučanstvu, a slobodno se nudim prevesti s engleskog na pučki hrvatski tvoju ekskluziviju - obzirom da engleski očito nitko ne razumije U ovoj državi. Ekskluzivno si donio papir kojime Izrael dopušta "PRIVREMENI TRANSFER TEHNIČKIH PODATAKA", a ne aviJona, bio on F-16 Burek ili P-50 iz 1941., i to dopušta u svrhu "BUDUĆE POTENCIJALNE PRODAJE". POTENCIJALNE, DAVORE. POTENCIJALNE. I PRIVREMENI, DAVORE. PODATAKA. Pa kaže da sve što će se ubuduće šarafat u avionu ima da šarafaju amerikanci i to američanske šarafe, TOČAK 1. TOČAK 2 zatim kaže da američani NEĆE i pazi sad PRUŽATI PODRŠKU za izraelski kompjuktor (ono što maše krilima aviJonu da se ne strmopizdi sam od sebe) i radar (ono što ide zum zum al skroz tiho i traži druge aviJone na nebima), a također neće pružati SUSTAINMENT za navedenu opremu - što, pazi sad, na engleskom znači "NEĆEŠ RAZBOJNIĆE", jer TO SUSTAIN, kaže znači ovo: "To keep in existence; maintain, continue, or prolong". Znaći prevedeno to kaže: "Neće da ga bude židovski avijonika i radari na ti avioni šta vi muljarite", a nastavno na točak 1 . još podrazumijeva "a ako vam židovi ne poskidaju sve židovske šarafe, odšarafaćemo ih mi. (i nećemo vam sad govorit kolko novčića to košta, al brate da košta, košta. moš'te mislit kad smo od židova skuplji).

VL
US
U sridu
19:36 31.01.2019.

Zasto mi brisete postove? samo istinu pisem,to vas smeta?

VL
TH
thu
09:31 31.01.2019.

Koga više boli briga...malo ste postali dosadni...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.