Naslovnica Vijesti Hrvatska

Apel novinara 21 redakcije: Neka izborna sjednica Senata bude otvorena za javnost

'Ne možemo razumjeti strah Uprave Sveučilišta od javnosti i transparentnog praćenja procesa', stoji u apelu novinara iz 21 redakcije.
21. veljače 2018. u 13:43 5 komentara 245 prikaza
Sveučilište u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Uoči izborne sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu u petak, 23. veljače, novinari 21 redakcije ponovo apeliraju na Upravu Sveučilišta da sjednicu otvori za javnost.

Kandidat za rektora Sveučilišta u Zagrebu Bakić odgovarao na pitanja 'Sveučilište na raskršću' Damir Bakić: Vjerujem da ću biti izabran za rektora zagrebačkoga Sveučilišta

'Izbor rektora nije i ne može biti interes samo stručnog tijela Sveučilišta, Senata koji broji 70 članova, već čitavog Sveučilišta i cjelokupne javnosti. Odluka kojom proces izbora rektora najvećeg javnog Sveučilišta ostaje zatvoren za javnost neshvatljiva je u trenutku opetovanih apela brojnih medija da im se omogući profesionalno obavljanje dužnosti i izvještavanje javnosti o procesu izbora.

S obzirom da za zatvorenost izborne sjednice Senata nema uporišta u aktima Sveučilišta, ne možemo razumjeti strah Uprave Sveučilišta od javnosti i transparentnog praćenja procesa', stoji u apelu novinara iz 21 redakcije.

Novinarski apel upravi Sveučilišta odaslala je 21 redakcija: Novi list, Novosti, Slobodna Dalmacija, Index.hr, Hrvatska televizija (HRT), Hrvatski radio (HRT), 24 sata, Srednja.hr, Večernji list, Jutarnji list, HINA, Telegram, Školske novine, Yammat.fm, Lupiga.com, Radio 101, Al Jazeera, RTL, Faktograf, Nova TV, N1 televizija.

Damir Boras Tražili odštetu Sveučilište u Zagrebu povući će tužbu protiv studenta Kovača Boras RENATA RAŠOVIĆ Damir Boras, rektor koji nije znao otići, a nije trebao ni doći boras Sveučilišna platforma Izađimo i pokažimo da Sveučilište ne pripada privatnim interesima šačice moćnika
Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • Gustirna:

    Buduci su novinari javni radnici, ili preciznije drustveno politicki radnici u novinarstvu, jugomediji bi trebali bratati novinare javnim natjecajem a ne politickom pripadnoscu...

  • Deleted user:

    ovo je specijalni rat protiv hrvata i krovnog hrvatskog sveucilista....uzas......

  • bakulušić:

    Nisu uspjeli srušiti Trumpa, ne će uspjeti srušiti Borasa, oštrica im je tupa, gube snagu i lovi ih panika. Nitko im više ne pridaje značaj. Svaka sila za vremena! Sto godina je ipak previše.