Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki sud:
Povratak na članak

Sveta Stolica nije kriva što je svećenik zlostavljao maloljetnike

Sveta Stolica nije poslodavac svećenika pa nije odgovorna za seksualna zlostavljanja, odlučio je sud u Oregonu

Komentari 12

OB
-obrisani-
19:22 21.08.2012.

Za unrijet od smijeha!

VL
IJ
ijurin14
19:24 21.08.2012.

ajoooj,sad če opet ,,dežurni,, za pljuvanje po vjeri doči na svoje...a več je i počelo kako vidim!!!

VL
OB
-obrisani-
19:27 21.08.2012.

cudi me ova odluka americki sudovi su poznati po svojoj gluposti naravno da nisu krivi sto kad bi svaki poslodavac bio odgovoran za ono sto im zaposlenici rade ? ali su zato krivi za prikrivanja i ignoriranje mamicu im

VL
Avatar mlohavi
mlohavi
19:36 21.08.2012.

Sveta Stolica ima ugovor sa HR vladom (HDZ) da svećenici ne moraju prijavljivati slučajeve pedofilije. To direktno znači da su iznad zakona. Ako takve ugovore prakticira po svijetu, onda je kriva (SS). Ako je takav ugovor samo kod nas, onda smo još jadniji nego što sam mislio.

VL
TM
Tvrtko mali
19:41 21.08.2012.

ijurin14 sto?Svako se moli Bogu drugacije ,mada je vas nain....pomalo cudan i bolan

VL
VI
ViribusUnitis
20:40 21.08.2012.

Očekivana odluka, crkva kao organizacija je daleko od savršenstva, ali definitivno nije glavni problem na ovome svijetu ne znam šta bi tek dežurni pljuvači rekli da je ovakva presuda donešena u Hrvatskoj...znači li ovo da je i SAD nazadna država pod velikim utjecajem vatikana, gluposti...

VL
BM
BRANITELJ-MUP
20:42 21.08.2012.

Zašto ih onda Crkva sklanja, štiti i ne prijavljuje? Zašto se sveti otac svaki put kad dođe negdje gdje je toga bilo ne isprića vjernicima. Zato jer drmaju svijetom i vjernicima, zato jer trguju s političarima radi izbora i njihovih glasova, zato jer su po prirodi jedna kasta kojoj se ne može na kraj jer obnavljaju ko gušterov rep i tako već 2000 godina. Ali, da se mom djetetu tako nešto dogodi ne bi im trebao sud. Ja bih tom svećeniku presudio, i odležim ga pa bog! Da vidim gdje bi me Bog poslao nakon smrti a gdje svećenika koji mi je silovao dijete godinama!

VL
JA
jako77
21:57 21.08.2012.

aj, dobro, vidim da moje komentare briše... nema veze. pozdrav od sljedbenika Crkve i učenika Isusa Krista!

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:58 21.08.2012.

Udruga americkih psihijatara i jos nekoliko drugih,od kraja 60ih godina borili se da se legalizira pedofilija i vise zakonski ne progoni.Prosirilo se i na zapadnu evropu.Uvukli se i u politiku i to gomila.Bili bi vjerojatno uspjeli,da se nisu krscanske grupacije,predvodjeneene katolickom crkvom digle na noge.Mjesto nadane legalizacije kazne su se jos mnogo povecale.Sada osveta crkvi,u kojoj ne rade sveci nego obicni ljudi i koja nije ni od cega zasticena,ali koja ima najmanji procent pedofila od svih drusrvenih grupa.Dobro je da gradjanski zakon od crkve trazi da prijavljuje pedofile,jer ona sama nema nikakve mogucnosti da kaznjava,osim duhovne.Stavite u google.Der grosse basar ili le Grande Basar ili daniel cohn bendit i nacete materijala i dokaza,koje cijela stampa nece da objavi jer stiti politicare pedofilce.Tko zna engleski,francuski,njemacki,ima bolje sanse jer google nije bas dobar na nasem jeziku.Gospodin tomasevic ovo dobro zna i pozna.

VL
LU
luftbrenzer
22:30 21.08.2012.

Ne samo Vatikan, već ni katolička crkva i njeno vodstvo uopće, ma gdje se nalazila, ne može nikada i nizašto biti kriva zbog (ne)djela svojih službenika. Dakle, posljedice seksualnih skandala (naročito oni s pedofilskim predznakom) padaju na teret neposrednog konzumentata takvih bludnih i protuprirodnih činidbi, a nikako na širu crkvenu zajednicu, kojoj je i sama pomisao na takovrsno bestijalno iživljavanje odvratno. No s druge strane, crkva se nikada ne odriče svojeg prava na razumijevanje, oprost (na temelju pokajanja) i milosrđe, za svojeg posrnulog pripadnika, a zatreba li i pružanja utočišta pred pobješnjelom ruljom koja bi sudila zabludjelom svećeniku po zakonu linča. To su uglavnom bivši komunisti, koji s tobožnjeg visokog moralnog pijedestala na koji su se sami pripeli, žele poput divljih svinja podrovati temelje, njima toliko mrske katoličke crkve.

VL
OB
-obrisani-
22:32 21.08.2012.

Sveta Stolica nije kriva što je svećenik zlostavljao maloljetnike a ko ga je tu postavio?

VL
A2
Alien 222
17:21 23.08.2012.

Citajte vise o Vatikanu !! Oni su zagovornici Novog svjetskog Poretka !! Danas se bar mozete informisati o svemu . Citajte i o Albertu Riveri ,on zna neke tajne Vatikana zato je i ubijen !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.