Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renato Prajz

Švercer oružja uhićen zbog otmice i iznude

Renato Prajz
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
03.11.2014.
u 20:00

I sam je priznao da je trgovao drogom i oružjem kada je došao u Njemačku. U Hrvatskoj je uhićen s bacačem raketa i C4

Zbog kaznenog djela iznude i protupravnog oduzimanja slobode, zagorska policija podnijela je kaznene prijave protiv trojice muškaraca, dvojice 35-godišnjaka i jednog 29-godišnjaka. Oni su u Caffe baru Lavica u Ulici Matije Gupca u Gornjoj Stubici u utorak između dva i tri sata ujutro zatočili u lokalu dva muškarca i konobaricu. Cijeli je slučaj dan kasnije prijavio 29-godišnji zatočenik.

Policija nam je potvrdila da su protiv trojice muškaraca podnesena kaznene prijave, da je jedna osoba uhićena, a dvije su još u bijegu. Neslužbeno doznajemo kako je uhićen Jurica Udovčić iz Samobora, dok su u bijegu Renato Prajz, porijeklom iz Kotor Varoši, te Ilija Cota iz Ivanić Grada. U policiji i Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru rekli su nam kako zbog istrage i prije podizanja optužnice ne mogu govoriti o pojedinostima cijelog slučaja. No, doznajemo da se spomenuti trojac nešto poslije ponoći posvađao i potom potukao s domaćim gostima, potom su ih zaključali i primjenom sile tražili novac.

Inače, jedan od osumnjičenih, Renato Prajz, otprije je poznat policiji zbog šverca oružja kada je suradnjom hrvatske policije i talijanske tajne službe prekinut lanac trgovanja oružjem. Kod njega je 2005. godine pronađeno 11 bacača raketa, eksploziv C4 i detonatori. To je oružje iz Bosne preko Hrvatske trebalo doći u Italiju, gdje bi ga preuzeli islamski fundamentalisti koji su navodno trebali izvršiti napad na Vatikan. Kasnije je i sam priznao da je trgovao drogom i oružjem s njemačkim kriminalcima, no da nikad nije naoružavao radikalne islamske teroriste.

>> Za nesmetan rad kafića tražio od Šibenčanina nekoliko tisuća eura

>> Uz prijetnju tražila da joj ostavi novac u sandučić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije