Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ploče, županja,split

Švercali ptice, testosteron i suhe kobasice

\'ampule01_nnn_zad_070111\'
Autori: tok, zž/VLM
08.01.2011.
u 08:40

U Srbiji jedna ampula ekstrakta muškog hormona stoji oko jedan euro, a u EU i do 40 eura

U ove praznične dane na granicama su gužve pa šverceri misle da će lakše prokrijumčariti i neobičnu “robu”. Tako su carinici na prijelazima Karasovići i Klek spasili 22 živa češljugara, zaštićene ptice koje su albanski državljani švercali iz Crne Gore i BiH.

Još neobičniji bio je “ulov” mobilne ekipe Carine na prijelazu Županja-Orašje, koja je u prtljažniku autobusa iz BiH otkrila neprijavljenih 499 ampula testosterona. Torbu u kojoj su ampule bile vozač autobusa preuzeo je u mjestu polaska, a trebao ju je predati određenoj osobi u jednom austrijskom gradu. Kako uz testosteron nije bila prateća medicinska dokumentacija, ampule su oduzete, a vozač kažnjen sa 4800 kuna. Jedna ampula tog ekstrakta muškog hormona kod srbijanskog proizvođača stoji oko jedan euro, a u EU se glatko može prodati i za 40 eura.

Napokon, u Vinjanima Donjim carinicima je zamirisalo 55 kg suhog mesa, koje je u Hrvatsku pokušao unijeti jedan naš građanin...

Komentara 2

DU
Deleted user
09:56 08.01.2011.

\"Spašena\" 22 češljugara - nisu ih valjda mislili pojest? Ampula testosterona košta 1 euro u tvornici a 40 eura u apoteci. I što onda? Ništa - znači da moraš imat apoteku da bi legalno uzimao 39 eura provizije. Još uz to su otkrili 55kg suhog mesa kojeg je netko mislio prevest preko granice! Ako radi nečega moramo u EU onda je da ne plaćamo više ove niš koristi carinike.

RR
red_rad_disciplina
11:28 08.01.2011.

Pa normalno da kobase moramo švercat jer su naše kobase u odnosu na njemačke superiorne i preuzele bi dobar komad europskog tržišta kao i pršut ali se tu eu lijepo zaštitila od uvoza hrane iz RH jer smo mali i nemoćni te nam prodali priču o svinjskoj kugi - makar se može bez bojazni jest i zaraženo meso, iako je trenutno nema pa su dodali da cjepivo koje koristimo protiv svinjske kuge također ostavlja rezidue pa ništa od izvoza. Potpuno perfidno uzmemo li u obzir otkud dolazi dioksin u mesu ili kravlje ludilo pa onda naknadno mogu ponovo izvozit ali ne i hrvatska jer i s certifikatom da je svinja zdrava dobijemo jedno veliko NE od EU pa onda dajmo i EU jedno veliko NE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije