Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šverc ljudima

U policijskoj akciji pali krijumčari deset ilegalnih migranata

Imigranti su uhvaćeni u Slavonskom Brodu
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija
05.03.2018.
u 16:38

Osim kombija, policija je kontrolirala i osobni automobil, također srbijanske registracije, u kojem su bili 26-godišnji vozač iz Mađarske i godinu dana mlađi putnik iz Srbije

Šest migranata iz Pakistana, dva Iračanina i dva Iranca uhvaćeno je u nedjelju oko 10.15 sati pored autoceste A3 kod Sredanaca, nedaleko od Slavonskog Broda, u ilegalnom prelasku državne granice. Utvrđeno je kako su na hrvatski teritorij prešli nezakonito iz Srbije. Policija ih je pronašla u kombiju srbijanske registracije kojim je upravljao 33-godišnji srbijanski državljanin.

Osim kombija, policija je kontrolirala i osobni automobil, također srbijanske registracije, u kojem su bili 26-godišnji vozač iz Mađarske i godinu dana mlađi putnik iz Srbije. Deset ilegalaca redovitim je postupkom vraćeno policiji na granični prijelaz Bajakovo, a organizatori pokušaja šverca ljudima su privedeni i prijete im zatvorske kazne do pet godina. - Sva trojica su prijavljeni zbog sumnje u kazneno djelo protuzakonitog uzlaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj. Predani su pritvorskom nadzorniku, koji ih je predao Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje - izvijestila je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Akcija je provedena u suradnji policijskih službenika Ravnateljstva policije, mobilne jedinice prometne policije, jedinice za provedbu nadzora državne granice te Policijske uprave brodsko-posavske. Kako doznajemo, svi pronađeni stranci bili su muškarci u dobi od 18 do 49 godina. Za razliku od nekih njihovih prethodnika, koji su bili pothlađeni, nagurani u vozilo i zamalo se ugušili, ovi su zatečeni u dobrom zdravstvenom stanju. Niti jedan od njih nije podnio zahtjev za azil u Hrvatskoj, tako da će vjerojatno svi biti vraćeni u Srbiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije