Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUĐENA NA GODINU DANA

Svekrva iz snova: Zaposlila snahu uz uvjet da ne mora ništa raditi, pa ni dolaziti na posao

Ljubav na poslu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
13.05.2021.
u 10:23

Ne postoje nikakve olakotne okolnosti koje mogu opravdati izricanje takve blage kazne, navode u ŽDO-u

Poduzetnica (70) koja je zaposlila svoju snahu koja nije dolazila na posao, osuđena je nepravomoćno na jednu godinu zatvora.

Riječ je o propaloj MTČ Tvornici čarapa iz Čakovca, čija je bivša suvlasnica i savjetnica proglašena krivom zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Kako se navodi, potaknula je direktora tvrtke da sklopi ugovor o radu s njezinom snahom na radnom mjestu komercijalistice, ali da ne mora ništa raditi, pa ni dolaziti na posao.

Takav "angažman" trajao je oko tri godine. Isplatom plaće i priznavanjem drugih prava iz radnog odnosa ostvarena je nepripadna imovinska korist na štetu tvrtke veća od 140.000 kuna. Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu nije zadovoljno visinom kazne, pa je podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu.

Državno odvjetništvo smatra da je sud neosnovano optuženici odmjerio kaznu zatvora u najkraćem mogućem trajanju, a već je bila pravomoćno osuđivana zbog istovrsnog kaznenog djela na štetu tvrtke.

Ne postoje nikakve olakotne okolnosti koje mogu opravdati izricanje takve blage kazne, navode u ŽDO-u. 

 

Ministar zdravstva Vili Beros predstavio je reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak

Ključne riječi

Komentara 3

GA
GandalfovBrat
11:36 13.05.2021.

a zato su im proizvodi bili skupi i loši

Avatar Dalmoš
Dalmoš
11:01 13.05.2021.

Jeli SDP-ova, ili HDZ-ova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije