Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Švedska

Electrolux odgodio ulaganje u SAD zbog Trumpove najave carina na uvoz čelika

Electrolux povlači ulaganja u SAD
Foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL
02.03.2018.
u 15:08

Čelik koji koristi u proizvodima namijenjenim američkom tržištu Electrolux u cijelosti nabavlja u matičnoj Švedskoj

Švicarski proizvođač kućanskih aparata Electrolux objavio je u petak da će odgoditi planiranih 250 milijuna dolara ulaganja u tvornicu u SAD-u nakon što je američki predsjednik Donald Trump najavio carine na uvoz čelika i aluminija. Predsjednik Trump kazao je u četvrtak da će odluka o uvođenju 25-postotnih carina na uvoz čelika i 10-postotnih na uvoz aluminija službeno biti objavljena sljedećeg tjedna.

Naknadno su dužnosnici Bijele kuće kazali da pojedini detalji tih mjera tek trebaju biti utvrđeni. "Odgodili smo to (ulaganje). Smatramo da bi zbog carina cijene čelika na američkom tržištu mogle prilično značajno porasti", kazao je glasnogovornik Electroluxa Daniel Frykholm. Čelik koji koristi u proizvodima namijenjenim američkom tržištu Electrolux u cijelosti nabavlja u matičnoj Švedskoj.

"Nije stvar u tome da bi carine mogle izravno utjecati na naše troškove već da bi mogle utjecati na tržište te općenito naštetiti konkurentnosti našeg poslovanja u SAD-u", tumači Frykholm. Dodaje također da će prije donošenja konačne odluke o odgodi ulaganja pričekati konačne detalje američkog plana o uvođenju carina. Electrolux je u siječnju najavio da će uložiti 250 milijuna dolara u širenje i modernizaciju tvornice u Springfieldu u američkoj saveznoj državi Tennessee.

 

Ključne riječi

Komentara 4

NO
nogogaz
15:34 02.03.2018.

Trump bolje štiti interes EU od junkera... za vrime Obame nikad nije bio uvoz/ izvoz i profit vanjske trgovine SAD toliko mali.... America first means america lost.

RO
robertbruckner
19:16 02.03.2018.

kakve to veze ima elektroluks z celikom i Trampom????? Pa i ne mora a i ne mora prodavat elektrolukse v USA moze u srbiji, bosni, kosovo, albanija, je zakaj ne kaj ne?

RO
robertbruckner
19:47 02.03.2018.

Gazprom pokušava raskinuti plinske ugovore s Ukrajinom,hihi kaj su to hrvatske novine "glasnogovornik putina" hihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije