Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šok u pićanu

Svećeniku zapaljen automobil i ukraden sef s relikvijama: Lopovi sokom prolili Knjigu krštenja

Foto: Robert Anic/PIXSELL
03.04.2019.
u 22:12

Lopovi koji su u noći na utorak prvo provalili u prostorije općine, odakle su ukrali prijenosno računalo i ostavljeni novac, nesretnom su župniku ukrali i automobil Peugot koji je kod obližnjeg naselja Kukurini zapaljen nakon što su kradljivci otvarali sef eksplozivom

Župniku Pićna, Antunu Kureloviću, netko je ukrao stari sef težak 350 kilograma u kojemu su bili novac i liturgijsko posuđe - kalež, križ te dvije neprocjenjive pozlaćene pokaznice od srebra, prenosi 24sata. Međutim, priča ovdje ne staje.

Lopovi koji su u noći na utorak prvo provalili u prostorije općine, odakle su ukrali prijenosno računalo i ostavljeni novac, nesretnom su župniku ukrali i automobil Peugeot koji je kod obližnjeg naselja Kukurini zapaljen nakon što su kradljivci otvarali sef eksplozivom. Župnik je u ostao u šoku.

- Pozlaćene pokaznice koje su bile u sefu iznimno su vrijedne. Jedna je iz 16. stoljeća, a druga novijeg datuma. Služile su u crkvenim obredima - objasnio je svećenik.

Dodao je kako su lopovi u svom pohodu umalo uništili i neprocjenjivu Knjigu krštenja, u kojoj se od 1926. do danas vode svi zapisi o rođenima. Polijevali su je misnim vinom i sokovima koje su našli.

Kad je policija stigla na očevid u župni dvor, još se nije znalo da se provala odvila i u zgradi Općine Pićan, u istoj ulici.

U istrazi su ubrzo pronađena četiri različita otiska stopala, pa policija pretpostavlja da je bilo i toliko provalnika. Uskoro je pronađen i zapaljeni automobil.

Mještani sela su zgroženi te ne pamte ovakvu krađu.

- Kakav čovjek moraš biti da kradeš od crkve?! Prestrašno. Pa toga nema nigdje na svijetu. Zamislite da u indijskom hramu netko ukrade ili oskvrne kip Bude? Pa objesili bi ga za prvo drvo. Kod nas su ljudi potpuno poludjeli - rekli su uzrujani mještani.

Vijest o neobičnoj krađi pročula se i u desetak kilometara udaljenom Pazinu te diljem Istre. Istrani složno tvrde da je ovo prvi takav zabilježen slučaj krađe sefa i crkvenih vrijednosti u novije doba.

>> Pogledajte video: Krađa napojnica

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:54 03.04.2019.

Nek ih stigne Božja kazna !

RO
Rosstin
22:58 03.04.2019.

Sve je više satanista .

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
22:40 03.04.2019.

sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije