Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni mještani
Povratak na članak

Pobuna vjernika: Ako ne možemo sa župnikom, pisat ćemo i papi Franji!

Sastanku je nazočio i Ivan Komak, počasni konzul Republike Slovačke za pet slavonsko-baranjskih županija, koji je obećao da će pokušati apelirati kod markovačkog župnika, ali i požeškog biskupa.

Komentari 18

DU
Deleted user
10:12 21.02.2018.

Jesenti milu bigulicu, to su nekakvi tzv. normalni katolici, slični onima koji su prije nekog vremena u Zagrebu potisivali nekavu peticiju "protiv Bozanića i klerofašističkog Kaptola", a među kojima je bilo i ateista, protestanata i pravoslovaca. Nazdravlje!

VL
CR
CROLINDA
10:58 21.02.2018.

sa župnikom će se inatiti u nebitnim stvarima samo papirnati pozerski ostrašćeni pripametni "vjernici "kojima je prva pričest ujedno bila i zadnja i koji vlastite grijehe mogu zgrtati bagerom

VL
JO
jozomeda
12:39 21.02.2018.

užas od vjernika (takozvanih)

VL
KA
kajbiti
09:30 21.02.2018.

Ma za nevjerovati. Pa vi iz VL ste stvarno spali na priču o sukobu dva sela oko svete pričesti?

VL
BA
bakulušić
12:42 21.02.2018.

Zašto nam autor članka nije prenio i mišljenje druge strane odnosno župnika? Nesporazumi su uvijek mogući pa je potrebno razjasniti što je uzrok nesporazuma vjernika i župnika. Vjernici imaju pravo obratiti se biskupu pa i papi Franji (iako to nije uobičajeno) ali bi to morali učiniti prije nego se obrate medijima. Ako očekuju da im mediji rješavaju nesporazume sa župnikom, onda su zlonamjerni. Izgleda da je ovo čista manipulacija i politiziranje s namjerom da se ukaže da probleme u Hrvatskoj nema samo jedna nacionalna manjina nego i druge nacionalne manjine. Čudno da se još nisu oglasili platformaši. Jesu li obavješteni Pariz, London, Bruxelles...?

VL
Avatar Jana
Jana
09:06 21.02.2018.

Ovim župljanima niti ne treba župnik . Mogu oni slaviti misu i davati prvu pričest svojoj djeci i sami. Oni će pisati direktno Papi Franji da im je župnik neposlušan i da im dade dade dispensu da potjeraju župnika iika i da se sami organiziraju .

VL
CR
CROLINDA
10:50 21.02.2018.

župnik je zemaljski zamjenik opunomoćenik Gospodinov In persona Cristi i šef u crkvi - neposlušni župniku = neposlušni i Bogu - obično vijoglavi oholi umišljeni samodostatni "osviješteni" - ispovijedaju se i pričešćuju samo za Uskrs - ako i tada -a - i to može biti lako samo traljavo površno i paušalno plitkog kajanja i svetogdno bez iskrene odluke za promjenom - a i djecu uče nepokornosti i istjeravanju svoje volje i inaćenju sa župnikom u nebitnim stvarima

VL
NO
nogogaz
08:54 21.02.2018.

Hmmmm jos jedna arbitraža!?

VL
ZM
zmijoljubaccc
09:31 21.02.2018.

A što se konzul petlja u tu stvar ? To nije izrazito manjinsko pitanje? A što je i vlč. tako nefleksibilan? Služi li on narod najbolje tako?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.