Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOLI SATOVE

Svećeniku ukrali 26 ručnih satova: 'Nemam obvezu siromaštva'

Mario Sikirić
Foto: Screenshot/Zadarska nadbiskupija
1/3
05.09.2019.
u 20:54

- To su meni uspomene nekih dragih ljudi. Ne znam zašto se stvari postavljaju tako tendenciozno i zašto mi se diktira kako da se ponašam, ako to ne čini Crkva, pita se svećenik.

Prije nego što je provalio u župni stan svećenika Marija Sikirića u zadarskom kvartu Bili Brig gdje je ukrao 26 ručnih satova, serijski lopov 34-godišnji Frane Brković uglavnom je krao milodare iz devet crkava i dva župna stana.  

- To je nešto što je meni drago i što meni bliski ljudi znaju pa mi poklanjaju za rođendane, prilikom promjene župe i slično. To mi je strast još iz vremena studiranja u Italiji, a sad imam 50 godina. Polovica tih satova je poklonjena. Ali ja imam neku svoju nagradu za rad i mogu s njom raditi što me volja. Ovako ispada da mi se nameće i diktira što da radim, ali to ne čini institucija za koju radim. Osjećam da sam ugrožen zbog toga, ugrožava mi se privatnost i potražit ću zaštitu - rekao je don Mario, piše 24sata. 

Serijski provalnik ukrao je satove Rolex Oyster perpetual date Explorer, Henry London, Omega, Tissot 1853, Swatch Swiss Automatic, Seiko, Citizen Puma, Kienzle Sport, Certina, Polet, Breil, Casio, Suunto Ambit, U-Boat, četiri sata Swatch, Nike, Omicron, Steinhart, Longines Spirit, Hamilton, Luis Erard te kopiju Rolexa.

Svećenik Sikirić kazao je kako se on ne želi pravdati, no dio tih satova su stari reparirani satovi, a da je bio samo jedan Rolex. On se riješio zbirke. Neke je poklonio, a neke prodao. 

- To su meni uspomene nekih dragih ljudi. Ne znam zašto se stvari postavljaju tako tendenciozno i zašto mi se diktira kako da se ponašam, ako to ne čini Crkva, pita se svećenik. 

Na pitanje novinara o zavjetu siromaštva, svećenik Mario Sikirić kazao je kako on nije redovnik i nema obvezu siromaštva, već samo preporuku. Istaknuo je kako je on dobio nasljedstvo od svojih roditelja. A ako je on prodao zemlju da on ima svoj novac, to je njegova osobna stvar, piše 24sata. 

Pogledajte video


 

Komentara 43

IO
Iovan
22:00 05.09.2019.

Poruka ovog članka je što, svećenik je kriv zato što mu je provalnik pokrao satove?

Avatar prahrvat
prahrvat
21:43 05.09.2019.

Ima svoj novac i troši ga na satove. Očito neka kolekcionarska strast. Nije posve u skladu s pozivom, no nije ni za osudu, kamoli za razapinjanje po medijima.

CA
Cafa
21:40 05.09.2019.

Nisu baš skupi satovi, odskače samo Rolex ali ne puno. Novi je 7000 eura a reparirani vjerojatno 30.000 kn max. Čovjek ima hobi, po samim satovima se vidi da je entuzijast a ne seljo kao političari ili kao onaj seljo svećenik s Mercedesom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije