Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
austrija

Sve više smrtnih slučajeva i pacijenata u bolnicama, turska svadba izazvala mega klaster

Koronavirus u Austriji
Foto: Reuters/PIXSELL
23.09.2020.
u 14:17

Kako navode mediji, pokrajinski zdravstveni organi još uvijek sa sigurnošću ne mogu reći koliki je točan broj novozaraženih s navedene svadbe

U Austriji je u srijedu u proteklih 24 sata zabilježeno šest novih smrtnih slučajeva, a broj novozaraženih koronavirusom popeo se je na 681. Trenutačno od Covida-19 aktivno boluje 8.258 osoba, od čega je njih 413 na bolničkom liječenju, uključujući 77 u intenzivnoj njezi. Oni o čemu izvještavaju gotovo svi austrijski mediji u srijedu je stalni porast broja novozaraženih koronavirusom u austrijskim bolnicama i u intenzivnoj njezi na respiratorima. U svakom slučaju bolnice su sve više popunjavaju, ističu mediji i dodaju: „Ali i mrtvih je sve više“.

Od početka pandemije do danas u Austriji je zabilježeno 777 smrtnih slučajeva, uključujući i šest preminulih u proteklih 24 sata. Od jučer na danas u Beču su preminule tri Covid-19 oboljele osobe, u Štajerskoj dvije i jedna u Gornjoj Austriji. Što se tiče novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata,od 681 novozaražene osobe, ponovno ih je najviše u Beču, čak 305. Slijede Donja Austrija (100), Gornja Austrija (92), Tirol (66), Gradišće (33), Štajerska (30), Vorarlberg (25), Koruška (19) i Salzburg (11). U austrijskim se pokrajinama uvijek iznova javljaju manji ili veći klasteri zaraze.

Posebno veliki pojavio se je ovih dana u pokrajini Donjoj Austriji, u gradiću Schremsu, kao rezultat jedne mega turske svadbe. Kako navode mediji, pokrajinski zdravstveni organi još uvijek sa sigurnošću ne mogu reći koliki je točan broj novozaraženih s navedene svadbe. Trenutačno se govori o 43 osobe, na čemu, kako se ističe, zasigurno neće završiti ovaj slučaj, jer su nadležni pokrajinski organi vlasti ustanovili da su mladenci prijavili svadbu za 350 gostiju, a da je na njoj navodno bilo dvostruko više ljudi. To su naravno skrivali, jer je nedozvoljeno, što je otežalo otkrivanje kontakata zaraženih osoba. Zbog nepoštivanja propisanih mjera mladencima sada prijeti kaznena prijava.

Oglasila se je i austrijska ministrica za integraciju Susanne Raab, ustvrdivši kako je neodgovorno u vrijeme globalne pandemije koja je prisutna i u Austriji organizirati takova ogromna slavlja. A kakva je epidemiološka odnosno pandemijska situacija u Austriji govore i podaci Ministarstva zdravlja da je od početka pandemije do danas u ovoj alpskoj zemlji zabilježeno 40.040 oboljelih od koronavirusa i 30.949 ozdravljenih odnosno prizdravljenih, s obzirom da mnogi od njih i mjesecima nakon što su proglašeni zdravima još uvijek osjećaju posljedice zaraze. U pokušaju da spriječi drugi val zaraze, austrijska vlada traži da se svakim danom sve više testira. Do sada je ukupno testirano 1.489.264 osoba, od čega u proteklih 24 sata njih 16.617.

Ključne riječi

Komentara 2

LO
lori
15:00 23.09.2020.

Bitno da su nas stavili na crvenu listu

Avatar rubinet
rubinet
14:23 23.09.2020.

Mega turska svadba u Austriji. Domaći su sretni i zadovoljni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije