Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Granični prijelaz Ilok

Sve više pokušaja ilegalnih ulazaka: U poluprikolici pronašli trojicu migranata

granica
Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
22.11.2019.
u 09:44

Policija je izvijestila i o prometnoj nesreći koja se dogodila u noćnim satima u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci i kako su u automobilu bile tri osobe i da se sumnja da je osobno vozilo prethodno ukradeno u Tovarniku

Unatoč tehnologiji i stalnoj kontroli od strane policije migranti pronalaze najrazličitije načine kako da pređu državnu granicu i ilegalno uđu u Hrvatsku. Ti pokušaji bilježe se iz dana u dan ali policija rijetko ii nikako ne izvješćuje o njima. Ipak, zadnja dva slučaja dogodila su se jučer, 21. studenoga.

Prema navodima policije na Graničnom prijelazu Ilok, oko 13.45 sati na ulasku u Hrvatsku, policija i carina su kontrolirali teretni automobil „Mercedes“ s poluprikolicom, kojim je upravljao 64-godišnji državljanin Republike Sjeverne Makedonije. Tom prilikom utvrđeno je kako je na poluprikolici carinsko uže presječeno te povezano žicom. Daljim pregledom u unutrašnjosti poluprikolice pronađena su tri strana državljana, u izbjegavanju granične kontrole. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, stranim državljanima je odbijen ulaz u Republiku Hrvatsku dok protiv vozača teretnog vozila slijedi prekršajni postupak carine.

Policija je jučer izvijestila i o prometnoj nesreći koja se dogodila u noćnim satima u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci i kako su u automobilu bile tri osobe i da se sumnja da je osobno vozilo prethodno ukradeno u Tovarniku.

Danas pak policija izvješćuje kako je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad tri strana državljana utvrđena sumnja kako su u noćnim satima 21. studenog u Tovarniku neovlašteno uporabili osobno vozilo te potom u Mirkovcima kod kružnog toka imali prometnu nesreću. Strani državljani, za koje policija ne navodi da su migranti, zatečeni su na mjestu događaja i s obzirom na to da nisu bili ozlijeđeni privedeni su u službene prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, strani državljani predani su, uz kaznenu prijavu, pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Video: Slikovni prikaz vrste terena na kojem se dogodilo ranjavanje migranta

Ključne riječi

Komentara 1

ZL
zlatnirat
19:09 22.11.2019.

A mozda se se svercaju na nasim helikopterima, "novac znaci vlada".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije