Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV VODIČ
Povratak na članak

Sve na jednom mjestu: Kako do odštete, kome se javiti, što s osiguranjem...

Kako biste odgovore na sva ta pitanja imali na jednom mjestu, Večernji list pripremio je kratak vodič.

Komentari 12

HA
Hanok
14:21 25.03.2020.

Ljudi če sada biti još veča sirotinja zbog nesredene države.

VL
VL
vlaser
16:06 25.03.2020.

95 % hrvata ni nezna sto je osiguranje stana i kuce - niti ga ima

VL
Avatar doog_kool
doog_kool
14:56 25.03.2020.

Kasko ne pokriva stetu nastalu potresom,tj. pokriva jedino alianz osiguranje cini mi se. Ja imam kasko policu u jednom drugom osiguravajucem drustvu i receno mi je da kasko to ne pokriva. Drzite se ljudi. Pozdrav

VL
ZA
zagabria5
14:56 25.03.2020.

Hrpa d*bilnih i nekorisnih komentara. Je li moguće da su desno orjentirani čitatelji takvog karaktera

VL
Avatar Forumas
Forumas
13:39 25.03.2020.

KAKO DO ODŠTETE ZA OSIGURANI STAN? tako da mozete dobiti petinu vrijednosti ako zelite odmah a ako zelite stvarnu vrijednost morate tuziti osiguranje i cekati kakvih desetak godina na isplatu stim da vam u tom slucaju odvjetnik uzme 20%. zivjela pravna drzava.

VL
ZA
zakaria
13:19 25.03.2020.

Lijepo se javiti nogometašima (gombaoničarima) koji su osigurali "recital o hrvatstvu" i pitati ih, neovisno o tome, jesu li zatajili poreze ili nisu, jeste li štogod financijski pomogli?

VL
SP
sponzor
13:16 25.03.2020.

Zar se ne radi o parkirnim mjestima u vlasništvu Zagrebparkinga, koji nije osigurao sigurna parkirna mjesta. Ako imaju pravo naplaćivati trebali bi imati i obvezu voditi računa o sigurnosti parkirnih mjesta i, u ovom slučaju, platiti odštetu za oštećene automobile.

VL
MK
mksdk
12:56 25.03.2020.

"Ako vozilo ima samo obvezno osiguranje, za naknadu štete treba se obratiti vlasniku objekta s kojeg je na automobilu napravljena šteta; u zagrebačkom su slučaju to najčešće suvlasnici zgrade.". Primjena ovog principa na "višu silu" nema nikakvog smisla. Što bi netko kome se srušila kuća u potresu, još trebao plaćati za štetu na nečijem autu koji je bio parkiran ispred? Ako je auto imao kasko osiguranje, ili nekakav drugi oblik dodatnog osiguranja, tada štetu isplaćuje osiguravajuće društvo, a ako ne, tada štetu ne treba pokrivati nitko.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.