Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar uništio kuću

Sve im nestalo, nisu stigli spasiti ni psa, koji se ugušio u dimu

obitelj prikratki iz strušca izgubila kuću u požaru
Zlatko Putar/VLM
27.04.2011.
u 16:33

Peteročlana obitelj trenutačno živi kod roditelja Gorana Prikratkog i očekuje pomoć

Nakon što im je u petak popodne izgorjela kuća u požaru, obitelj Prikratki iz Strušca privremeno se smjestila kod roditelja glave obitelji, Gorana Prikratkog. Tako sada u trošnoj kućici, uz starosjedioce Vladu i Đurđu Prikratki, žive i supružnici Goran i Sanja, te djeca Danijela (15) i Kristian (12), dok je Valentina (12) otišla na par dana Goranovoj sestri u Kutinu.

– Imamo obećanja Općine Popovača i župnika Nedeljka Piškovića da će nam Općina kupiti jednu od kuća u Strušcu koje su trenutačno na prodaju, a do tada se moramo snaći na ovaj način. Kuća koja je izgorjela je u vlasništvu moje daljnje rodbine i Općina nam na tom zemljištu nije mogla pomoći u gradnji vlastite kuće – kazuje Goran Prikratki.

Policija je priopćila da je požar izazvan vanjskim izvorom toplinske energije na balama sijena koje su se nalazile u središtu štale, a potom se proširio na drvene dijelove štaglja i gospodarsku zgradu, te djelomično na objekt u kojem je obitelj živjela. Šteta je 50.000 kn.

Izgorjele školske knjige

– Kako je gotovo sve bilo sagrađeno od drveta vatra se brzo proširila, pa iako smo u tom trenutku bili kod kuće, nismo mogli ništa učiniti. Djeci su uništene školske knjige, odjeća je neupotrebljiva, a izgorjeli su mi i motorna pila i druge vrijedne stvari. Nismo uspjeli spasiti ni psa, koji se ugušio od dima. Uz kuću smo imali plastenik gdje smo uzgajali cvijeće i sadnice povrća, i to je sve uništeno – očajan je Prikratki.

Hrvatski je branitelj

Obitelj živi od socijalne pomoći koju primaju supruga Sanja i djeca, te dječjeg doplatka, a Goran povremeno zaradi nadnicu u selu radeći razne poslove. Socijalnu pomoć sam Goran nije mogao ostvariti jer, kako tvrdi, u Centru za socijalni rad su mu rekli da "kao hrvatski branitelj pomoć traži kod gospođe Kosor". Obitelj ističe da im je sada nužna i pomoć u stvarima, jer su u požaru izgubili dio odjeće i školskog pribora, pa su apelirali na dobre ljude da im pomoć uplate, ako mogu, na žiro-račun u Hrvatskoj poštanskoj banci, broj 3500073497.

Komentara 4

IB
istina_boli
09:19 29.04.2011.

Problem rijesen! Djed ce uskoro da skikne pa ce njima ostavit svoju kucu.

Avatar Sor@n
Sor@n
18:32 27.04.2011.

Ovo je petoročlana solidna obitelj, sve je rečeno. Hajde skočite i pomognite. Vratiti će vam se pozitivno.

DU
Deleted user
09:10 28.04.2011.

evo idem kupiti vatrogasni aparat za početak. Već se osjećam pozitivno nabijeno ko baterija od 12 volti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije