Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića'

Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu, napisala je predsjednica
20. rujna 2019. u 14:13 39 komentara 4210 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednica Kolinda Grabar - Kitarović koja se nalazi u službenom posjetu SAD-a na svom Facebooku je komentirala situaciju oko Marijana Živkovića, vukovarskog branitelja kojemu je na Općinskom sudu u Vukovaru počeo ponovljeni postupak zbog razbijanja dvojezične ploče na zgradi Policijske postaje u rujnu 2013. godine.

Ponovljeno suđenje Marijanu Živkoviću SUĐENJE ZA RAZBIJANJE ĆIRILICE U znak potpore Živkoviću došli branitelji i gradonačelnik Vukovara

"Duboko žalim zbog osobne tragedije gospodina Marijana Živkovića, čija su dva sina položila živote za našu Domovinu. Njegova bol i naša je bol, za nju trebamo imati puno razumijevanje i poštovanje, a na njihovu žrtvu moramo vječno čuvati uspomenu.

Uvažavajući neovisnost hrvatskog pravosuđa, žalosti društvena klima u kojoj je do ovakve situacije moralo doći.

Većim angažmanom nadležnih institucija, sva otvorena pitanja oko Vukovara i tragedije koju su svi Vukovarci tijekom velikosrpske agresije proživjeli trebala su biti i trebaju biti riješena, prvenstveno kada je riječ o neprocesuiranim ratnim zločinima i traganju za nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Učinimo sve da do ovih potresnih i bolnih situacija više ne dolazi", napisala je predsjednica.

Video: Potpora Marijanu Živkoviću

 

psina
BLISKI SUSRET
Rijedak prizor u moru kod Istre: Ribar snimio drugu najveću živuću ribu na svijetu
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
 • Avatar El-Delinquente
  El-Delinquente:

  I na najljepsi suosjecajni komentar predsjednice zbog covjeka koji je izgubio 2 sina u domovinskom ratu neka bagra ima samo ruganje i pljuvanje kao odgovor. Nekima osim Tita, Vucica i Alije nista nije sveto.

 • Bruno_Bear1:

  Kao i uvijek predsjednica ima smisaoni, domovinski odgovor u okvirima koje joj dozvoljava komunjarska bagra i njihovi mediji , jer samo čekaju da se uhvate za neki zarez, točku, riječ izvučemu iz konteksta. Gamad teško 'vari' što je predsjednica na ponos svog naroda.

 • cigrovski.darko:

  Političari srpske manjine i"nevidljiva ruka" vrlo lukavo i organizirano izigravaju Ustavni Zakon o pravima nacionalnih manjina RH, na štetu hrvatskog naroda. Kada je dio građana izigrao zakon o obrtu, evo promijeniše ga u par mjeseci, pa propisi o uvozu auta, ... prikaži još! promijenjeni pa zakon lex Perković too. Idemo sad članak 12 UZ. definira, "Ravnopravna službena uporaba jezika i pisma kojim se služe pripadnici nacionalne manjine ostvaruje se na području jedinice lokalne samouprave, kada pripadnici pojedine lokalne manjine čine najmanje trećinu stanovnika takove jedinice. Pa jeste li vi nepismeni UZ NE kaže "kada po popisu" nego kaže "stanovnika", a stanovnici su oni koji stanuju u toj lokalnoj jedinici imaju stvarno a ne fiktivno boravište ,prebivalište (provjerite tko stanuje pa će te vidjeti istinu).Drugo UZ člancima 19 i 20 regulira zastupljenost nac. manjina u Saboru, lokalnoj samoupravi itd. Samo političati jedne manjine izmanipulirali su UZ te uguravaju svoje manjinske predstavnike i u stranke poput SDP-a i HNS-a , tako da prešutno i imaju apsolutnu vlast i mogućnost opstrukcije vlasti. Živkovića, oca dva poginula branitelja mučite, gore nego četnici, a šteta 150 kuna, a skinuo je nelegalnu ploču koju su vam "četnici" lukavo izigravanjem UZ Kukuriku Vladi spakirali i vi spavate.Marjana treba zakonski osloboditi jer to može napraviti svaki sudac IQ veći od broja košulje. Istom Marjanu treba dodijeliti milijun kuna nagrade jer je razotkrio "četničku" podvalu.