Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUMP UPUTIO ISPRIKU

Svađa oko imenovanja novog sudca Vrhovnog suda

Brett Kavanaugh
Foto: Reuters/PIXSELL
09.10.2018.
u 10:50

Afera na pomolu: je li Kavanaugh seksualni prijesupnik?

Novi sudac Vrhovnog suda Brett Kavanaugh prisegnuo je na dužnost obećanjem da će suditi najbolje što može pošto je završen bolan proces njegova imenovanja, a za te mu se nedaće tijekom ceremonije u Bijeloj kući u ime nacije ispričao predsjednik Donald Trump, prenose agencije u utorak.

"U ime našeg naroda, želim se ispričati Brettu Kavanaughu i cijeloj njegovoj obitelji zbog užasne boli i patnje što je bio primoran podnijeti", rekao je Trump na početku svečane prisege u istočnoj sobi Bijele kuće u ponedjeljak po američkom vremenu.

"Oni koji se istaknu u služenju našoj zemlji zaslužuju poštenu i dostojanstvenu procjenu, a ne kampanju političkog i osobnog uništenja baziranog na lažima i prijevari", dodao je predsjednik Trump.  

Proces izbora Kavanaugha za suca Vrhovnog suda postao je kontroverzan nakon što je sveučilišna profesorica Christine Blasey Ford u javnost iznijela optužbe za seksualno napastovanje protiv Kavanaugha koje se navodno dogodilo 1982, dok su oboje bili srednjoškolci.

Kavanaugh (53), je rekao u ponedjeljak da novi posao počinje bez gorčine i da je "Vrhovni sud pravosudna, a ne stranačka ili politička ustanova". 

"Prcoes u Senatu bio je sporan i emotivan. Taj je proces završen. Sada sam usredotočen na to da sudim najbolje što mogu", rekao je Kavanugh uz kojega su pri polaganju prisege stajali supruga i djeca. 

Komentara 5

TE
Teuta
12:03 09.10.2018.

Nikakve svadje nije bilo. Nekoliko "feministica-ucenica" organizirale su protest u znak podrske recenoj Mrs. Ford. Kako je ona "pala" na unakrsnom ispitivanju, na potpuno isti nacin covik je "prosao" na unakrsnom ispitivanju. Nakon toga, kako Senat ima odlucujucu ulogu, svoj negodujuci stav temeljen na promjenjenom misljenju a usljed medijske paljbe oko mjesec dane duge, iznio je najstariji clan Senata (democrat). U centru pozornosti bilo je obrazlaganje "shall be confirmed" misljenja Mrs. Collins (republican) uz zadrsku i suosjecanje spram svih slicnih slucajeva. Brett Kavanaugh nastavio je svoj put kao "nominee za Supreme Court" ...

MX
Mister X
11:03 09.10.2018.

Bolesne jako bolesne "demonkracije" . Nema onoga načela u Americi i Balkanu . Čekaj malo "nemema dokaza nema svjedoka očevidaca " . I presuda u korist okrivljenika; sada nakon toliko vremena baš sada u ovom momentu do sada čuti godinamaama ko pi*da i odjednmom je smeta to što je ćovjek super zaslužan u svom životu ... Hoče da ga kazni pričom -nagovorom opozicije . To je dokaz kako je demokracija i sloboda jedno veliko sranje jer od danas do sutra te unište politički sa jednom običnom bajkom . I to ono što si radio kao 16 ili 17 godišnjak tvrdi das si pitao dali je za sex ..... Jer o silovanji nema ni riječi niti optužbe te stare babetine . Koja se želi usput proslaviti gledjte koja sam ja sam ja marka sa kim velimkima sam ja onda " kotirala" .......................

BL
bla3108
11:12 09.10.2018.

bas me zanima hoce li samoprozvana "doktorica" Ford podignuti tuzbu protiv vrhovnog sudca....trebala bi jer bi netko mogao pomisliti da je sve ovo bilo politicki motivirano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije