Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Svađa Bulja i Jandrokovića: Trebamo li istupiti iz UN-a jer je i Srbija tamo

Uoči saborske rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020. godinu, Bulj je zatražio stanku poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da je glavni krivac za iseljavanje Hrvata
07. studenoga 2019. u 10:32 32 komentara 1893 prikaza
Bulj i Jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mostov Miro Bulj ponovno je jutros kritizirao HDZ jer je Predsjedništvo Sabora odlučilo iznajmiti sabornicu Europskoj pučkoj stranci, što je posebno uzrujalo predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji mu je uzvratio kako je to odluka većine članova Predsjedništva. Uoči saborske rasprave o prijedlogu državnog proračuna za 2020. godinu, Bulj je zatražio stanku poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da je glavni krivac za iseljavanje Hrvata, naglasivši kako od doplata tog iseljenog stanovništva u proračun dolazi 18 milijardi kuna, što drži Bulj, Plenkoviću odgovara da se hvali prihodima.

Hrvoje Zekanović i Gordan Jandroković BURNO U SABORU VIDEO Zekanović: Ti si prijatelju pluskvamperfekt. Jandroković: Ti si jako važan

- Zastupnici nisu odlučivali o iznajmljivanju i dopustite da oni glasuju hoće li se sabornica iznajmiti – rekao je Bulj podsjetivši da su dio EPP-a i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić te talijanski europarlamentarac Antonio Tajani koji je svojatao hrvatsku obalu.

Jandroković mu je uzvratio da nije istina da Predsjedništvo nije znalo za sve detalje dolaska EPP-a u Sabor, te da je baš zato namjerno tu odluku dao na odlučivanje, te da kao što sad dolazi EPP, sabornicu mogu iznajmiti i bilo koje druge grupacije.

- Trebamo li istupiti iz UN-a jer je i Srbija tamo ili ne organizirati ovakav kongres samo zbog Vučića. Što bi on dao da se to održava u Beogradu? Nemojte provincijalizirati Hrvatsku, na ovu izbornu skupštinu EPP-a dolaze čelnici 40 zemalja, Srbija je samo pridruženi član – objasnio je Jandroković. Dodao je i kako Sabor, za razliku od drugih parlamenata, mimo sabornice nema ni jednu drugu dvoranu koja može primiti više od 140 ljudi.

VEČERNJI TV Zaiskrilo između Bulja i Sokola: Vi ste se dodvoravali predsjedniku Srbije Vučiću

Mostov Nikola Grmoja rekao mu je da je prekršio poslovnik jer nije smio polemizirati s Buljem, te da je obmanuo javnost kada je rekao da i drugi parlamenti iznajmljuju svoje sabornice za takve događaje. Isto mu je zamjerio i Živi zid dodavši kako im nije dostavio dokumentaciju o ovoj odluci koju su tražili prije dva tjedna.

Raspisana je stanka, nakon čega je uslijedila rasprava o proračunu.

Video: Rasprava Hrvoja Zekanovića i Gordana Jandrokovića u Saboru

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Vagabundo:

    Ajde Grmoja i Bulj berite mandarine i ne petljajte se u politiku

  • Jazo:

    Neka se više taj Bulj i Grmoja isele iz Hrvatskog sabora!

  • Lui:

    Naravno, zašto bi se Mostovci bavili bitnim pitanjima?! Samo opstrukcija i ništa pametno s njihove strane