Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČAST SVOG PREDSJEDNIKA

Suza za Zlatka Bočkala i ove godine u online formi

Suze za Zlatka Bočkala 2018.
Foto: Udruga invalida rada Zagreba
1/3
12.04.2021.
u 12:41

"Gospodin Bočkal znao je ljudima udijeliti potrebnu snagu i pojasniti im da njihov nepobjediv duh može i mora nadvisiti sve granice postavljene invaliditetom", izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

Udruga invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) i ove će godine, u epidemiloški prihvatljivoj on-line formi, održati događanje naziva "Suza za Zlatka Bočkala" u čast svog zaslužnog predsjednika gospodina Zlatka Bočkala, profesora psihologije. On-line događanje održat će se na rođendan gospodina Bočkala uz dvije objave.

Jedna objava će biti izložba fotografija s koncerata pjevačkih zborova održanih prijašnjih godina u okviru "Suze za Zlatka Bočkala" u Parku Zrinjevac dok će druga objava biti snimka s nekoliko prigodnih riječi suradnika i prijatelja gospodina Bočkala. Oba video uratka bit će objavljena na YouTube kanalu UIR Zagreba (tinyurl.com/uirzagreba) u 11,00 sati. Kao i ranijih godina, događanje je popraćeno pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Za svaki oblik invaliditeta se kaže da ima barem dva lica. I dok je ona vanjska, tjelesna, manifestacija invaliditeta golim okom, manje ili više, vidljiva – o unutarnjim dimenzijama i ožiljcima života s invaliditetom još mnogo toga možemo naučiti. Upravo je širenje spoznaje o tim skrivenim stranama invaliditeta, a s obzirom na njegovo zvanje profesora psihologije, bilo ono čime je gospodin Bočkal za svog predsjedničkog mandata najviše obogatio Udrugu invalida rada Zagreba.

"Gospodin Bočkal znao je ljudima udijeliti potrebnu snagu i pojasniti im da njihov nepobjediv duh može i mora nadvisiti sve granice postavljene invaliditetom. U tome ćemo duhu i sami pokušati nadvisiti granice postavljene strogim protuepidemijskim mjerama te mu na taj način iskazati počast koju je svojim radom zaslužio", izjavila je Nada Vorkapić, predsjednica UIR Zagreba.

UIR Zagreba na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluje više od pola stoljeća, još od davne 1966. godine, i zahvaljujući svom vrlo aktivnom angažmanu u borbi za poboljšanje statusa invalida rada, ali i ostalih osoba s invaliditetom, danas okuplja gotovo 8.000 članova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije