Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor ravnateljice

SUVAG želi voditi sestrična zamjenice Milana Bandića

Nada Šikić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.05.2018.
u 12:13

O kandidatkinjama će u četvrtak raspravljati i peteročlano upravno vijeće na čijem je čelu Miro Laco. Nijedna kandidatkinja nema prednost i birat će se najbolja za dobrobit institucije

Logopedica dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza, specijalistica otorinolaringologije dr. sc. Ivana Aras i doktorica znanosti, također liječnica i nekadašnja ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić tri su kandidatkinje koje su se prijavile na natječaj za čelno mjesto Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

Spomenute kandidatkinje trebale bi naslijediti ravnateljicu Adindu Dulčić na čelu vrlo važne institucije, krovne adrese za medicinsku dijagnostiku i rehabilitaciju, kako odraslih tako i djece oštećena sluha i govora.

Degradirani stručnjaci

Za djecu je ta institucija to važnija jer u njoj se, među ostalim, školuju ili se u njoj pripremaju za ulaz u redoviti sustav obrazovanja, pa im je rad sa stručnjacima i te kako važan. No, u instituciji neizmjerno bitnoj mnogoj djeci i roditeljima, kako neslužbeno doznajemo, sve je samo ne – red. Dapače, Večernji list još je u rujnu 2016. upozoravao na problem s licencijama, zakonom propisanom dokumentu nužnom za rad fizioterapeuta u toj instituciji, koji su ostali bez licencije jer je čelništvo SUVAG-a pogrešno tumačilo zakone, pa su stručnjaci koji su radili na rehabilitaciji upućeni čak i na tajničke poslove. Od tada očito nezadovoljstvo zaposlenika, i svih koji su vezani uz SUVAG, ne jenjava. A prije samo nekoliko dana zaposlenici SUVAG-a, profesori koji rade s djecom s teškoćama u razvoju, doslovce su izbrisani iz Temeljnog kolektivnog ugovora, čime su na plaći izgubili 12 posto, a iza njih ni u ovom slučaju baš nitko nije stao. Pa ni Ministarstvo obrazovanja.

I dok bi SUVAG trebao težiti razvoju i modernizaciji rehabilitacije, ali i edukaciji zaposlenika kako bi se zadržali ili pokušali zadržati na listi važnih institucija, top-tema im je izbor novog vodstva.

Liječnik na čelu

Sve kandidatkinje radile su ili još rade u SUVAG-u, funkcioniranje institucije nije im strano, no ono što jest, a upozoravaju tako zaposlenici koji su nam se javili, da je instituciji na čelu potreban liječnik, ne logoped. No, kakav je plan rada kandidatkinja Pavičić Dokoza i Aras ostalo je nepoznato. Naime, na službeni broj obje se tijekom jučerašnjeg cijelog radnog dana nisu javljale. Ni nakon propuštenih desetak poziva. Takvoj je praksi pribjegla i zamjenica ravnateljice kao i sama ravnateljica SUVAG-a. Kako upozoravaju sugovornici, najviše šanse za pobjedu na natječaju ima Katarina Pavičić Dokoza. Spomenuta kandidatkinja dugogodišnja je zaposlenica SUVAG-a s magisterijem na Edukacijskom-rehabilitacijskom fakultetu, ali i sestrična zamjenice gradonačelnika Zagreba Jelene Pavičić Vukičević, zbog čega zaposlenici smatraju da ima najviše šanse postati šefica SUVAG-a.

Da to nema nikakve veze i da će se donositi odluka najbolja za instituciju, poručio je jučer za Večernji list Miro Laco, dugogodišnji Bandićev suradnik koji je ujedno predsjednik upravnog vijeća SUVAG-a.

– Nitko nema prednost – kazao je Laco.

Da se prijavila na natječaj, i to na nagovor zaposlenika, potvrdila je Nada Šikić, koja je 18 godina radila u SUVAG-u. Poručuje – ta institucija mora i može bolje.

Komentara 17

TR
Transfer
13:55 03.05.2018.

Kako je Miro Laco došao na čelo upravnog viječa? Koliko mi je poznato čovjek nema nikakvog stručnog znanja o rehabilitaciji slušanja i govora, kao ni njegov mentor Bandič. Sve to polako liči na demontiranje ustanove koja je nekada bila ponos naše zemlje i po čijoj metodi je radilo 50 zemalja po cijelom svijetu. Unatrag 10 tak godina otkada se je rukovodstvo počelo birati po političkoj liniji i podobnosti polako, ali sigurno Suvag tone ,kako stručno, tako po brizi za djelatnike koji rade izuzetno težak posao. Svako malo neka afera govori u prilog tome.

TR
Transfer
16:26 04.05.2018.

To se kandidirala Nada Šikič, no nazdravlje, to je legendarna ministrica koja nije znala kako se financira fond Mirovinskog.

ZL
ZlatkoPapes
14:02 03.05.2018.

SUVAG - osnovao ga je Petar Guberina (Šibenik, 22.5.1913. - Zagreb, 22.1.2005.), hrvatski jezikoslovac, fonetičar, teoretičar stilistike kao znanosti - moralno je da djelo nastavi osoba fonetske struke ili barem filološkog polja iz pripadnog im područja humanističkih znanosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije