Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆAJU SE KUĆAMA

Sutra završava karantena u Francuskoj, Hrvatica opisala život u izolaciji

Ilustracija
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS/PIXSELL
1/6
15.02.2020.
u 15:20

Bili su pod stalnom kontrolom liječnika, dva puta dnevno su mjerili temperaturu, vadili su im krv i pregledavali nos i grlo

Karantena u Francuskoj za Europljane evakuirane iz Wuhana, među kojima je i četvero hrvatskih državljana, završava sutra. Nakon izolacije od 14 dana nakon povratka iz Kine, što je period za koji se pretpostavlja da traje inkubacija bolesti izazvane novim koronavirusom, svi će se moći uputiti kućama.

Od kako su 2. veljače zrakoplovom stigli u južnu Francusku, smješteni su u vojnoj bazi pored Marseillesa. Jedna od hrvatskih državljanki, Margita Pauzin, opisala je život u izolaciji.

- Unutar baze smijemo kamo želimo. Imamo i mali park kojim se možemo prošetati. Razmješteni smo po manjim zgradama, svatko od nas ima svoju sobu pa možemo izbjegavati međusobne kontakte i tako još smanjiti rizik od zaraze - kazala je Margita.

Bili su pod stalnom kontrolom liječnika, dva puta dnevno su mjerili temperaturu, vadili su im krv i pregledavali nos i grlo. Svih četvero Hrvata - jedan bračni par te još jedna žena, koji su živjeli u Wuhanu, te Margita, koja je u taj kineski grad stigla u posjet prijateljici kad je izbila zaraza koronavirusom.

VIDEO Hrvatica u francuskoj karanteni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije