Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugasimo svjetla
Povratak na članak

Sutra na snagu stupa Zakon koji je izazvao brojne kontroverze i podijelio struku

Javna rasvjeta u nas trenutačno svijetli koreliranom bojom, odnosno temperaturom boje svjetlosti od 4000 K, što znači da će se većina sadašnjih žarulja morati zamijeniti.

Komentari 5

VO
Volimrukomet
15:54 31.03.2019.

Kad shvatimo što činimo za buduće generacije onda ćemo razumijeti. Ali teško, traje to dugo.

VL
MY
mycropht
15:47 31.03.2019.

Prečesto se događa da se europske preporuke, uredbe i zakoni u hrvatskim medijima komentiraju kao da smo pleme ljudoždera u kojem oni najvještiji pale vatru trljajući drvene štapiće. EU želi izbaciti iz upotrebe plastične proizvode koji najviše zagađuju, *a za koje postoji ekološka alternativa*. Komentar iz HR novina: EU zabranjuje štapiće za uši. Ovo sa rasvjetom može biti ušteda energije, smanjenje svjetlosnog zagađenja i poboljšanje kvalitete života, ali komentari u našim medijima su mahom negativni i puni nerazumijevanja. Naravno da iz EU dolaze i glupostim, ali to je uglavnom ništa u usporedbi s našim autohtonim glupostima.

VL
ZI
zip123
00:57 01.04.2019.

Jos jedan u nizu naloga iz vana.Neznam cemu uopce izbori,jer na kraju krajeva ispada da nista sto ima veze sa nama i nasim zivotima u nasoj drzavi neodlucujemo mi.

VL
HU
hudarupa3
23:51 31.03.2019.

Imamo tako lijepe zvijezde, mjesec, a ono lampe blješte cijelu noć, nigdje žive duše, još ako je na brdovitom području svjetlo tiče u šume i polja i zbunjuje divlje životinje i insekte.

VL
DU
Deleted user
20:19 31.03.2019.

Sjećam se dana kada je grad Zagreb požutio nekim jeftinim svjetlima, navodno da se bolje vidi u magli koje ima mjesec dana u deset godina!? Sada ćemo pipati od stupa do stupa, jer mi Hrvati sve shvaćamo "doslovno"?! Slovencima je jednostavno! A kada pogledate gradove EU, tamo sve gori od svjetla i reklama? Prema njima, mi bi još svjetla morali i dodati?! A ako ne, morati ćemo 100% pojačati broj policije!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.