Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINA ŽRTVA POTRESA

Sutra predstavljanje Zaklade koja će nositi ime po djevojčici preminuloj u zagrebačkom potresu

Bazilika u Palmotićevoj nakon potresa
Foto: Privatna arhiva
1/2
22.03.2021.
u 16:09

Predstavljanje Zaklade bit će sutra u 11 sati u dvorištu Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj

Sutra, na godišnjicu smrti jedine žrtve zagrebačkog potresa bit će predstavljena zaklada koja će nositi njezino ime. Zaklada za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra "Anamarija Carević".

Anamarija je inače često provodila vrijeme u toj bazilici prije kobnog potresa u Zagrebu. Podsjetimo,15-godišnjakinja je to jutro pronađena teško ozlijeđena u stanu u Đorđićevoj ulici i hitno prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu gdje su se liječnici borili za njezin život. No, nažalost preminula je idući dan.

>> VIDEO Pogledajte kako je Zagreb izgledao na dan potresa, a kako izgleda danas

Predstavljanje Zaklade bit će sutra u 11 sati u dvorištu Bazilike Srca Isusova u Palmotićevoj, a bit će prisutna i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

- Bazilika Srca Isusova u Zagrebu pretrpjela je veliku štetu u potresu, međutim, nemjerljivo veća šteta dogodila se dan kasnije kada je nesretno svoj mladi život izgubila jedina žrtva zagrebačkog potresa, Anamarija Carević, te će na godišnjicu njezine smrti biti predstavljena Zaklada koja nosi njezino ime - priopćeno je iz Grada.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije