Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMITE SE NA POTOP

Sutra obilna kiša i olujno jugo: Crveni alarm izdan za sedam hrvatskih regija

Foto: PIXSELL
1/2
05.12.2020.
u 11:25

U pojedinim dijelovima Hrvatske moglo bi pasti od 55 do 90 milimetara kiše po četvornom metru, a udari vjetra bit će i do 130 kilometara na sat

Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za cijelu obalu zbog olujnog juga koje će sutra puhati, ali i obilne kiše koja će pasti.

Naime, u pojedinim dijelovima Hrvatske moglo bi pasti od 55 do 90 milimetara kiše po četvornom metru, a udari vjetra bit će i do 130 kilometara na sat. Obilna kiša padat će, osim na Jadranu i u gospićkoj te kninskoj regiji.

– Poduzmite mjere za samozaštitu. Postoji rizik za osobnu sigurnost zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid prometa i prekid opskrbe energijom. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – stoji u upozorenju Meteoalarma.

Foto: FIBA/Screenshot

Upozorenje jedino nije izdano za zagrebačku regiju.

Prema pognozi DHMZ-a, sutra će biti umjereno i pretežno oblačno, na sjevernom Jadranu, u sjevernoj Dalmaciji i gorskoj Hrvatskoj povremeno s kišom. Oborina će lokalno biti obilna, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Drugdje će mjestimične kiše biti uglavnom navečer i u noći na ponedjeljak, a sunčanih razdoblja će biti najviše u Slavoniji i Baranji. Puhat će umjeren, lokalno i jak jugoistočni vjetar, osobito na istoku.

Na Jadranu će biti vjetrovito uz jako i olujno jugo koje će prema kraju dana na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadni i zapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 11 do 16 °C. Najviša dnevna između 9 i 14 u unutrašnjosti te od 13 do 18 °C na obali i otocima.

VIDEO Obilna kiša poplavila splitske prometnice

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:44 05.12.2020.

Da se pripremimo na potop? OK, idem brzo po sjekiru, rušit stabla i na posao... žena već polako skuplja životinje...

HE
Herceg
13:35 05.12.2020.

Na ovo triba bit sprenan kad kiša nepada,a kad pads već je kasno.Preventiva!!! Ljeti se sjeku grane da neoštete dalekovode,čiste kanali...,a sada se uziva u kiši.

MO
montello
17:57 05.12.2020.

dobro pada cijeli dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije