Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pala prosječna mjesečna količina

VIDEO Rekordna kiša potopila Split: Auti su ostajali na cesti, poplavili poslovni prostori, podrumi...

Split: Obilna kiša poplavila splitske prometnice
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/13
03.12.2020.
u 16:59

Obilna kiša redovito od splitskih prometnica pravi potoke. Šahte su začepljene i ne mogu primiti veliku količinu vode. Međutim, sudeći prema podacima mjerne stanica Crometea na Spinutu, današnja kiša bila je rekordna.

Obilna kiša koja je padala u četvrtak poplavila je splitske prometnice. Da kaos bude veći, pokvario se semafor na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice, jednom od najprometnijih u Splitu.

Automobili su ostajali nasred ceste, a i mnogi pješaci su bili mokri do gole kože. Poplavili su brojni poslovni prostori, prizemnice, a hitne službe su zvali i stanari u potkrovljima zbog prokišnjavanja. Iz Grada Splita su poručili kako su sve službe na terenu i pokušavaju sanirati situaciju. 

- Stanje se pomalo normalizira. Imali smo dvadesetak intervencija, među kojima u Osnovnoj školi Pojišan, školi na Sućidru, Voćnom trgu gdje su poplavili poslovni prostori, intervenirali smo i u zgradi Splitsko-dalmatinske županije gdje je došlo do prodiranje vode preko krova – doznali smo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Splita oko 14 sati, kada se vrijeme pomalo smirilo.

Tijekom jutra, kada je najjače padalo, telefoni im nisu prestajali zvoniti.

03.12.2020., Split - Obilne kise poplavile su pojedine prometnice u Splitu i okolici. Dezurne sluzbe na terenu pokusavaju normalizirati promet. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Obilna kiša redovito od splitskih prometnica pravi potoke. Šahte su začepljene i ne mogu primiti veliku količinu vode. Međutim, sudeći prema podacima mjerne stanica Crometea na Spinutu, današnja kiša bila je rekordna.

U samo nekoliko sati na Split se sručila prosječna mjesečna količina oborina. 

VIDEO: Obilna kiša poplavila splitske prometnice

Ključne riječi

Komentara 4

BU
burza
17:30 03.12.2020.

To je kriv Bandic

CH
chanchir
18:56 03.12.2020.

Triba ulagat,a ne krast....i šta ovi briše,oli mu je koji rodijak u Splitu uhljebljen

V2
v200
17:45 03.12.2020.

Trebalo bi i kanalizaciju očistiti i proširiti.Grad se širi a infrastruktura kao prije sto godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije