Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK UPOZORENJA

Sutra bez Vjesnika ako Vlada danas ne reagira

vjesnik
Žarko Bašić/Pixsell
28.06.2010.
u 08:45

– Nisam za gašenje Vjesnika, ali Vlada jasno mora reći koji su izvori njegova financiranja – ističe Stjepan Kolarić, predsjednik Sindikata grafičara

Tiskara danas neće tiskati Vjesnik i stupa u jednodnevni selektivni štrajk, potvrdio je Stjepan Kolarić, predsjednik Sindikata grafičke i nakladničke djelatnosti.

– To mogu spriječiti samo čvrsta Vladina jamstva da će ispuniti naše zahtjeve vezane uz gubitke koje Tiskara i Narodne novine trpe zbog Vjesnikovih gubitaka – kaže Kolarić i dodaje da će, odšuti li Vlada danas, 5. srpnja u štrajk do ispunjenja zahtjeva. Traže financijsku konsolidaciju Tiskare, odvajanje Vjesnika od NN-a kojima uzrokuje mjesečno tri milijuna kuna gubitka i jasnu odluku o daljnjem financiranju Vjesnika. Odustajanje NN-a od tiskanja Vjesnika od 1. srpnja nije rješenje.
– Nisam za gašenje Vjesnika, ali Vlada jasno mora reći koji su izvori njegova financiranja – ističe Kolarić.

Tiskara vuče više od 20 milijuna kuna gubitaka zbog Vjesnika, koji je u njenom sastavu bio devet godina i stvorio 300 milijuna kuna gubitaka. Taj novac treba im danas za obrtna sredstva jer im prijeti propast do kraja godine. Od 2008. Vjesnik je u NN-u, koji zbog toga grca. Vlada godinama “uvaljuje” Vjesnik državnim poduzećima kojima dobro ide, a istodobno sama stvara gubitak nekoć uglednom političkom dnevniku jer diktira njegovu uređivačku politiku. Sada šuti, a zbog svega su ustali i zaposlenici Vjesnika.

Komentara 15

DU
Deleted user
11:34 28.06.2010.

Glavni problem Vjesnika je režimski image tih dnevnih novina (sluge svakog vladara) i posljedično što nemaju kupaca na kiosku. I portal, iako gratis i kompletan sadržaj novina na njemu, nije privukao veći interes, zar ne? Znači, pregazilo ih vrijeme i nemaju što za ponuditi i održavati na životu takvu novinu na proračunskim aparatima je nemoguća misija. Naposljetku, nije dužnost poreznih obveznika financirati neki dnevni list iz proteklih epoha koji skoro nitko ne želi kupovati na kioscima. Izumrli su i dinosauri pa što!?

MA
Macaktom
11:40 28.06.2010.

Zatvorite tu rupu bez dna koja guta naš novac novinari ako valjaju će naći posao u drugim novinama možda i onima koje imaju čitatelje

SM
SMITSMIT
11:12 28.06.2010.

VJESNIK.... SVE IMA ROK TRAJANJA nema novinara,sve same sluge i mreža sinekura...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije