Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brezak osuđen

Sutkinja: Suprugu ste ubili zbog razvoda, a na dijete niste mislili

Zdravko Brezak (1)
Anto Magzan/PIXSELL
18.03.2013.
u 19:29

Brezak se teretio da je lani u veljači svoju suprugu Danijelu tupim tvrdim predmetom izudarao po glavi te je davio

– Suprugu ste ubili isključivo vođeni svojom sebičnošću i to zato što vam je ona najavila da želi razvod braka. Vaš brak mjesecima prije toga nije funkcionirao i komunicirali ste isključivo porukama na papirićima. Vi ste je zlostavljali svojom šutnjom, što je prema vještacima najgori oblik psihičkog zlostavljanja. Kada je ona odlučila to prekinuti, prvo ste je nazvali noću i prijetili joj, a zatim ste isplanirali kako ćete je ubiti. Jer za vas je razvod bio gori od braka koji nije funkcionirao, a u koji ste prema vještacima ušli iz narcističkih razloga, kako biste zadovoljili društvene norme te imali suprugu i dijete.

Kada vas je supruga odlučila ostaviti, vi ste se odlučili na ubojstvo, pri tome ne vodeći ni najmanje računa o svom djetetu, njegovoj budućnosti. Svjesno ste dijete lišili zdravog i normalnog odrastanja ne razmišljajući gdje će i kako to dijete rasti nakon onog što ste učinili. Ubili ste suprugu iz bezobzirne osvete, a ova je presuda poruka svima da razvod braka nije razlog za osvetu te da se ovako ne može reagirati ni rješavati probleme – kazala je, među ostalim, Gordana Mihela Grahovac, predsjednica sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu kojom je Zdravka Brezaka osudila na 23 godine zatvora.

Brezak se teretio da je lani u veljači u stanu u zagrebačkim Gajnicama svoju suprugu Danijelu izudarao po glavi tupim tvrdim predmetom nakon čega joj je na lice stavio jastuk te je davio rukama. Poslije ubojstva pobjegao je te je uhićen 9. ožujka, a po stavu vijeća sve što je učinio pokazuje nedostatak kajanja i hladnokrvnost. U trenutku zločina bio je uračunljiv. 

>> Optuženi za ubojstvo supruge je narcis niskog samopoštovanja

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Toni50
19:50 18.03.2013.

Nepravedno pre mala kazna !

PO
ponavljac
21:33 18.03.2013.

Još jedan pokazatelj "ravnopravnosti" spolova, kad žena ubije muža ond aje to maksimalno 5 godina, kad muž ubije žemnu ond aje to najmnaje 20 godina , pa se tu još nadodaje da je muškarac dužan pričati sa ženom, a ako priča ond aje to opet zlostavljanje, a ne daj bože da je udari . Toliko o jadnim obespravljenim ženama. da se razumijemo jasno da ne odobravam ubojstvo , ali ovakvo obrazloženje predusude, je više nego pravi pokazatelj privilegiranosti žena u društvu

KO
kopp29
22:20 18.03.2013.

ako nije davao izjave..oni su to rekonstruirali njegov zivot..na cijim iskazima..susjeda.A sto se presude tice...to je nas pravni sistem...po misljenju sudija i njihovom osobnom raspolozenju. Za ovakav cin ...sa dobrim dokazima..smrtna kazna. /....;cinjenice,iskazi i cula kazala ..nisu i dokazi/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije