Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radni sastanak

Susret Grabar - Kitarović i Čovića: Hrvati BiH inzistirat će na poštivanju ustavnog principa

Kolinda Grabar Kitarovićv i Dragan Čović
Foto: Ured predsjednice RH
1/3
25.07.2018.
u 16:53

Grabar-Kitarović je kazala kako će Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju Bosne i Hercegovine

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović održala je radni sastanak s hrvatskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Čović je informirao predsjednicu Grabar-Kitarović o trenutačnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i o europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.


Kazao je kako će Hrvati Bosne i Hercegovine, unatoč tome što Izborni zakon nije promijenjen, nastaviti inzistirati na poštivanju ustavnog principa legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama u Bosni i Hercegovini. Isto tako, naglasio je kako će u poslijeizbornom razdoblju upravo najvažnije biti očuvati stabilnost, kako bi se što brže i bez velikih prepreka formirala vlast.

Foto: Ured predsjednice RH

Upoznao je između ostalog predsjednicu Republike Hrvatske o inicijativi Predsjedništva Bosne i Hercegovine za skorim organiziranjem okruglog stola o ciljevima održivog razvoja UN Agende 2030., s predsjednicima susjednih zemalja - Hrvatske, Srbije i Crne Gore, koji su isto tako potpisnici Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji. Agendu 2030 Bosna i Hercegovina je, kao međunarodnu obvezu, preuzela 2015. godine.


Grabar-Kitarović je kazala kako će Hrvatska nastaviti pružati svoju punu i nedvojbenu potporu unutarnjem razvoju Bosne i Hercegovine, kao i napretku prema članstvu u Europskoj uniji i punoj aktivaciji MAP-a.

Zagreb: Kolinda Graba-Kitarović i Reuven Rivlin dali izjave nakon sastanka

Kolinda Grabar Kitarovićv i Dragan Čović
1/10

 

Komentara 2

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
23:39 25.07.2018.

Našim sunarodnicima u Bih je stigao spas u posljednji čas u liku naše Vrhovnice Madone Kolinde BBh. Ova je stala na branik pravica BiH Hrvata i ovi mogu sada mirno spavati, tim više što će se ova pobrinuti za potporu unutarnjem razvoju BiH. Lako je stoga biti Hrvat u BiH, jer po našem Vrhovniku i Mesiji Franji, koji ih je priženio Hrvatskom cvijeću, sve dok ih smrt ili bijeli svijet ne rastavi, sada je brigu o njihovoj dobrobiti preuzela, po mlitavcima Vrhovnicima Stipi i Ivi, Ivana Hrvatska, bojovnica bez mane i straha.

GV
golub Vaso
23:27 25.07.2018.

dragan Čović nekad ćiriličar, danas veliki Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije