Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena presuda

Suspendirali policajca jer je kolegici ponudio ručak. Šest godina čekao je pravdu

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
14.02.2020.
u 09:36

Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio odluku splitskog suda nakon glavne rasprave na kojoj ga je USKOK teretio da je ponudio kolegici ručak kako bi oprostila prekršaj njegovu poznaniku

Policajac M.B. (49) iz Metkovića pravomoćno je oslobođen optužbe za davanje mita nakon šest godina kaznenog postupka tijekom kojeg je bio suspendiran iz službe dulje od godinu i pol dana. Vrhovni sud je u cijelosti potvrdio odluku splitskog suda nakon glavne rasprave na kojoj ga je USKOK teretio da je ponudio kolegici ručak kako bi oprostila prekršaj njegovu poznaniku.

Njegova kolegica iz Policijske postaje Metković polovicom listopada 2014. godine u Opuzenu od 9.59 do 10.05 sati, kako stoji u optužnici, zaustavila je njegova poznanika D. D. i utvrdila mu tri prekršaja u prometu. Novčane kazne iznosile su 1100 kuna, a USKOK je tvrdio kako je M.B. kazao kolegici da ne ispiše kazne za prekršaje njegovu prijatelju koji će joj zauzvrat platiti ručak. Policajka je to odbila, navodi optužnica, piše Slobodna Dalmacija.

Tijekom suđenja na Županijskom sudu u Splitu policajac je negirao krivnju, a svjedočila je i njegova kolegica.

– Tog dana sam zaustavljala vozila s još jednim kolegom na prometnici na relaciji Opuzen – Metković te smo zaustavili vozača D. D. kojeg nisam otprije poznavala. Napisan je zapisnik o prekršaju, o čemu smo dostavili dopis našoj postaji. Netko mi je tada rekao da je vozač dobar s mojim kolegom – kazala je policajka.

Izjavila je kako se inače znala čuti s kolegom s kojim je i privatno dobra. Kazala je kako je on šaljivdžija, ali i kavalir te su znali ponekad tijekom smjene otići na piće ili na ručak te da je i taj dan spominjao neki ručak.

– Dobri smo na poslu, ali i privatno. Kada sam ga nazvala, nije mi bila nikakva namjera dobit nešto od njega. Isto tako, vozač D. D. uopće nije spominjao mog kolegu kada sam ga zaustavila. Ja sam njemu ispisala zapisnik o prekršajima koji sam predala u postaju na protokol i ja više nisam imala nikakvu ulogu u tim postupcima – decidirano je izjavila.

Njezin kolega koji je bio u patroli tog dana potvrdio je da je vozač D.D. zaustavljen i da je njegova kolegica razgovarala s njim. I on je kazao kako se zna povremeno čuti s njim te da su dobri i izvan službe. Posvjedočio je kako jedan od drugoga nisu nikada tražili da poduzmu nešto u sklopu posla koji obavljaju.

Tijekom suđenja utvrđeno je da je vozaču D. D. ispisana kazna za prekršaje, za što je procesuiran i platio je kaznu. Nadalje, policajka je nazvala kolegu, a ne on nju, i to je bilo kada je zapisnik o prekršajima već bio napisan i dostavljen u postaju. Uz to, snimka njihovog razgovora nije potvrdila navode optužbe jer se nije govorilo ni o kakvom nuđenju ili traženju mita već o opuštenom razgovoru između kolega.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:57 14.02.2020.

Čitam tri puta i ne mogu vjerovati. Pa tko je tu lud?Svi u nekom bedastom polupekmezu, a USKOK popušio parnicu koju su dotjerali do Vrhovnog suda! 1100 kuna, ej! I s tim se bave postrojbe Eliota Nessa, a ovi s pokradenim milijardama umiru od smijeha u hrvatskom teatru apsurda. Čak je i meni hrvatiću vulgaris naturalis, - ovo smiješno. Ali imam jedan posao za USKOK. Mojoj susjedi Franciki, netko je pokrao 3 jaja iz kokošinjca. Cijelo selo sumnja na Štefa, koji je dobar sa Barom, koja ne voli Franciku, pa je opće mišljenje da je to Štef uradio. Ali nema materijalnih dokaza, jer je Štef prepredeni jajokradica i sad ima doma 5 jaja. Svoja dva i tri ukradena od Francike. Ali lokalne špijunske službe, budući da se to dogodilo u devetom mjesecu prošle godine, malo su loše vidjele situaciju, jer je bila berba, a tudum z brajde ih je malo oborio.

RU
Rusvaj
10:04 14.02.2020.

Meni se čini da je taj policajac ili stao na žulj nekom nadređenom ili nekom pokvarenom kolegi...... Pa mu smjestili

Avatar Ka_poel
Ka_poel
09:43 14.02.2020.

Pa tko je onda prijavio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije