Naslovnica Vijesti Hrvatska

Susjedi Petrova i Sinčića dali više glasova HDZ-u nego Mostu i Živom zidu

HDZ je na Plenkovićevu biračkom mjestu u I. izbornoj jedinici pobijedio sa 189 glasova, dok je za SDP glasovalo 175 susjeda predsjednika HDZ-a.
19. rujna 2016. u 15:10 18 komentara 2057 prikaza
25.04.2016., Zagreb - Bozo Petrov odlazi iz sredisnjice Most-a nakon konferencije za novinare. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića na ovim izborima nisu razočarali njihovi susjedi jer su obojica na svojim biračkim mjestima odnijeli pobjedu.

Tako je HDZ na Plenkovićevu biračkom mjestu u I. izbornoj jedinici pobijedio sa 189 glasova, dok je za SDP glasovalo 175 susjeda predsjednika HDZ-a. Plenković je pri tome dobio 107 preferencijalnih glasova, a predsjednik SDP-a 87.

Na Milanovićevu biračkom mjestu također u I. izbornoj jedinici pobijedio je SDP s 317 glasova, dok je HDZ dobio 189. Milanoviću je 167 njegovih susjeda dalo preferencijalni glas, a Plenkoviću 91.

Ivan Vilibor Sinčić Problemi u stranci? Samo tri dana prije izbora Sinčić osnovao novu stranku Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar ŽIVI ZID Hrvoje Runtić poslao poruku Sinčiću i Pernaru stier, plenković, krstičević Kako bi mogla izgledati nova Vlada U vrhu nove Vlade: Plenković, Petrov, Stier i Ivana Maletić

Čelnik Mosta Božo Petrov ne može se pohvaliti da njegovi susjedi najviše vole Most. Na njegovu biračkom mjestu u Metkoviću u X. izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 234 glasa, dok je za Most glasao 221 susjed Bože Petrova. No Petrov je, za utjehu, dobio 173 preferencijalna glasa, dok je prvi na listi HDZ-a u toj izbornoj jedinici Damir Krstičević ubrao 107 preferencijalnih glasova susjeda Bože Petrova.

Najviše susjeda predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka glasalo je za listu Narodne koalicije, njih 139, a samo dva manje za HDZ. No Vrdoljakovi susjedi više su glasova dali SDP-ovcu Domagoju Hajdukoviću nego njemu. Hajduković je na tom biračkom mjestu dobio 32, a Vrdoljak 26 glasova. No više od njih je dobio prvi na listi HDZ-a Miroslav Tuđman – 42.

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić nije najomiljeniji među svojim susjedima, kao ni njegova stranka. Na Sinčićevu biračkom mjestu u Karlovcu u VII. izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 312 glasova, na drugom mjestu je Narodna koalicija s 277 glasova, dok je Živi zid na trećem mjestu sa 152 glasa. Pritom je Sinčić dobio 110 preferencijalnih glasova od svojih susjeda, dok je Damir Jelić s liste HDZ-a dobio 114 glasova.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak odnio je pak dvostruku pobjedu među svojim susjedima. Na njegovu biračkom mjestu u Samoboru, u VI. izbornoj jedinici, sa 175 glasova pobijedila je lista Narodne koalicije, a on je dobio najviše preferencijalnih glasova – 124.

Milan Bandić ne može nimalo biti zadovoljan potporom svojih susjeda. Lista koalicije koju je predvodila stranka Bandić Milan 365 na biračkom mjestu zagrebačkog gradonačelnika u I. izbornoj jedinici osvojila je samo 36 glasova. Na tom biračkom mjestu najviše je dobila glasova Narodna koalicija – 300, a slijedi HDZ s 253 glasa. Most je na trećem mjestu sa 77 glasova, a za Pametno je glasovalo 45 Bandićevih susjeda. Bandić nije bio na toj listi, on je bio kandidat u II. izbornoj jedinici.

No najveće "poniženje" od svojih susjeda dobio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar koji je bio prvi na listi Bandićeve Koalicije za premijere u X. izbornoj jedinici. Baldasar je na svom biračkom mjestu dobio samo četiri glasa, dok je lista koju je predvodio dobila pet glasova i tako zauzela sedmo mjesto. Više glasova dobile su liste Narodne koalicije, HDZ-a, Mosta, Pametnog, HSP AS-a i Živog zida.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar Frano1
  Frano1:

  Tko te bolje poznaje od vlastitih susjeda? Zar nam to ne bi trebalo reći o Petrovu i ostalim ucjenjivačima iz mosta puno tooga?

 • ninja72:

  Stara poslovica veli: Dobra se krava proda doma netreba nju voditi na plac.

 • Grebza:

  Potpuno irelevanti novinarski spinovi, bez ikakvog smisla i svrhe.