Naslovnica Vijesti Hrvatska

Suradnja Regiomed Kliniken iz Njemačke i Sveučilišta u Splitu

Suradnja Sveučilišta u Splitu i Regiomed Kliniken predstavlja iznimno važan i jedinstven koncept integriranih studija na europskoj razini, u cijelosti je inovativan te na razini EU demonstrira snagu i sposobnost hrvatskih obrazovnih institucija.
23. lipnja 2018. u 16:12 1 komentara 321 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Tijekom obilježavanja obljetnice djelovanja Regiomed Kliniken jednog od najvećih bolničkih lanaca Njemačke, političko vodstvo Bavarske kao i Regiomed Kliniken istaknulo da je suradnja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Regiomed Kliniken strateški projekt te da je istodobno i jedan od najuspješnijih projekata između Bavarske i Republike Hrvatske.

Dragan Primorac Intervju Dragan Primorac: Personalizirana medicina put je u medicinu koja nas čeka u 22. stoljeću

Kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, događaju je nazočio i prisutne je pozdravio prof.dr. Dragan Primorac, inicijator ovog projekta, a koji je istaknuo da je riječ o jedinstvenom primjeru međunarodne suradnje gdje jedna hrvatska visokoškolska institucija sustavno obrazuje njemačke studente a, time se istodobno značajno povećava mobilnosti studenata i nastavnika te  omogućuje suradnja hrvatskih i njemačkih liječnika u kliničkoj praksi i znanosti.

Prvi zahvat radiofrekventne ablacije u suradnji s američkim stručnjakom za liječenje boli Specijalna bolnica "Sv.Katarina" Prvi put u Hrvatskoj kroničnu bol u koljenu pacijentici uklonili metodom radiofrekvencije

Projekt koji je započeo 2016. godine, a realiziran je uz veliku potporu prof. Šimuna Anđelinovića, rektora Sveučilišta, prof.dr. Zorana Đogaša, dekana Medicinskog fakulteta, a snažnu podršku su pružili Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstvo obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za znanost i visoko obrazovanje kao i Grad Split te Županija Splitsko-dalmatinska. Osobnu potporu u realizaciji ovog projekta dala je i Bavarska ministrica zdravstva Melanie Huml, koju je tijekom svog boravka u Bavarskoj u ime ministra prof.dr. Milana Kujundžića ,prof.dr. Primorac pozvao da posjeti Hrvatsku.

Suradnja Sveučilišta u Splitu i Regiomed Kliniken predstavlja iznimno važan i jedinstven koncept integriranih studija na europskoj razini, u cijelosti je inovativan te na razini EU demonstrira snagu i sposobnost hrvatskih obrazovnih institucija. Osim toga ovakvom suradnjom otvorila se mogućnosti suradnje hrvatskih kliničara s njemačkim kolegama kao i zajedničko sudjelovanje u nastavno-edukacijskim procesima te natjecanju za najatraktivnije projekte EU. Suradnja koja je započela 2016. godine do sada je rezultirala godišnjim školovanjem 30-40 studenata na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu , a koji su prethodno prošli selekcijski postupak u Njemačkoj. S ovom nastavnom godinom u Splitu će studirati gotovo stotinu najboljih studenata iz Bavarske.

Prof. dr. Dragan Primorac i predsjednica Američke Akademije za forenzične znanosti Susan Ballou Hrvatski znanstvenik Dragan Primorac izabran za predsjednika Odbora za međunarodne odnose Američke akademije za forenzične znanosti

Događaju su nazočili brojni Bavarski političari,a među njima i jedan od najistaknutijih predstavnika CDU-a prof.dr. Bernhard Vogel, koji je između ostalog obavljao dužnost premijera Bavarske savezne pokrajine Tiringije. Uz njega tijekom svečanosti su se obratili i čelnici niza Bavarskih pokrajina poput Christian Meisnera, Christine Zitzmann, Thomas Mullera i niz drugih.

Regiomed Kliniken je jedan od najvećih lanaca zdravstvenih institucija u Njemačkoj sa oko 1800 kreveta i 4600 zaposlenih i smješten u njemačkim pokrajinama Bavarskoj (gornjoj Frankoniji) i Južnoj Turingiji. Radi se o konzorciju je koji okuplja četiri bolnice u gradovima Coburgu, Hildburghausenu, Lichtenfelsu, Sonnebergu te devet medicinskih centara na čak 11 lokacija.

U ZAGREBU Predstavljen udžbenik Medicinska biokemija i laboratorijska medicina u kliničkoj praksi

- Ovaj projekt pokazuje golemu snagu i potencijal hrvatskih institucija i može postati modelom međunarodnog djelovanja Hrvatske koji će doprinijeti ne samo gospodarskom razvoju naše Domovine već i snažno jača njeno pozicioniranje u svijetu”. Osim toga svjedoči da je u Hrvatskoj moguće ne samo zaustaviti odlazak mladih nego našu državu učiniti atraktivnom za školovanje najboljih mladih studenata iz inozemstva. - izjavio je prof. dr. Dragan Primorac. 

specijalna bolnica Sveta Katarina prenosili uživo U bolnici Sv. Katarina izveden jedan od najsloženijih ortopedskih zahvata
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • LeticijaLasic:

    Primorac pokazuje da Hrvatska može biti uspješna. Prije par dana je to pokazala i naša nogometna reprezentacija. Stoga političari, otvorite oči, ne unosite pesimizam u naše živote već učite od uspješnih i vratite nadu i dostojanstvo građanima Hrvatske.