Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENA PRESUDA

Suprugu silovao na bračnom putovanju, dobio tri i pol godine zatvora

Silovanje
Davor Puklavec/PIXSELL
01.04.2021.
u 08:24

F. P. se teretio da je učestalo fizički nasrtao i vrijeđao svoju suprugu. To je eskaliralo tijekom njihovog bračnog putovanja kada je bez njenog pristanka s njom  imao spolni odnos.

F.P. pravomoćno je osuđen na tri i pol godine  godine zatvora zbog teškog djela protiv spolne slobode  i nasilja u obitelji počinjenog 2015. Odlučio je  tako Vrhovni sud, odbivši žalbu F.P. te potvrdivši presudu Županijskog suda u Rijeci, koji je nepravomoćnu presudu donio u prosincu lani.  

U  priopćenju Vrhovnog suda navodi se i da DORH nije podnio žalbu na nepravomoćnu presudu zbog čega, navodi Vrhovni sud, "zakonski nije moguće preinačiti prvostupanjsku presudu na štetu optuženika".

F. P. se teretio da je učestalo fizički nasrtao i vrijeđao svoju suprugu. To je eskaliralo tijekom njihovog bračnog putovanja kada je bez njenog pristanka s njom  imao spolni odnos. Najprije ju je udarao rukama i nogama po glavi. Ona mu se opirala i nedvosmisleno se protivila spolnom odnosu. No F.P.  je fizički bio  nadmoćniji te je udarcima svladao  njezin otpor, skinuo joj odjeću i izvršio s njom spolni odnos.

- Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da izrečena jedinstvena kazna zatvora odgovara težini počinjenih kaznenih djela, okolnostima počinjenja te ličnosti samog optuženika. Pravilno je prvostupanjski sud olakotnim cijenio prijašnju neosuđivanost optuženika. Otegotnim je cijenjeno što ga u nasilju nije sprečavala čak niti  činjenica da je svemu nazočilo maloljetno dijete njegove supruge - naveo ej Vrhovni sud u obrazloženju presude. 

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stari
12:38 01.04.2021.

Žuži Jelinek je savjetovala žene:"Nemojte nikada odbiti muža ako želite sačuvati brak". Ne kužim kako netko može silovati vlastitu ženu.

AN
antonijadas
12:00 01.04.2021.

Hocete li nam pisati jos o necijim bracnim problemima? Tabloid AS iz Yuge je visa matematika, opancari i traceri. Dno novinarstva!

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
09:42 01.04.2021.

F.P. je silovao K.P. a ona je nakon toga osnovala RF , ....da i nisam citao clanak znao bih da se to u Rijeci dogodilo , zar gospođa nikad nije cula za drustvenu duznost da ne kazem krscansku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije