Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN 45-GODIŠNJAK

Suprugu silio na spolne odnose i prijetio joj smrću. Dobio 18 mjeseci zatvora

Osijek: Nasilje nad ženama, ilustracija
Davor Javorovic/Vecernji list
30.11.2023.
u 17:00

Na prethodnom suđenju 45-godišnjak je bio nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 mjeseci zatvora, no ta je presuda ukinuta

Muškarac (45) nepravomoćno je na zagrebačkom Županijskom sudu na ponovljenom suđenju osuđen na jedinstvenu kaznu od 18 mjeseci zatvora jer je supruzi prijetio smrću te je prisiljavao, protiv njezine volje, na spolne odnose. Prema optužnici teretio se da je suprugu od 4. prosinca 2019. do 14. siječnja 2020. hvatao za grudi i spolovilo te da joj je protivno njezinoj volji, skidao donji dio trenirke i gaćice.

Osim toga teretio se i da ju je odvlačio u spavaću sobu, te da je protivno njezinoj volji s njom imao spolni odnos. Kada mu je policija jednog dana u siječnju 2020. pozvonila na vrata i to nakon što ih je pozvala sestra žrtve jer se zabrinula za nju, 45-godišnjak je, prema optužnici svojoj supruzi stavio ruke oko vrata i zaprijetio.

-  Ubit ću te ako pisneš o ovome!

Na prethodnom suđenju 45-godišnjak je bio nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 mjeseci zatvora, no ta je presuda ukinuta. Žrtva je inače na ranijim suđenjima prvo teretila supruga,  no kasnije je promijenila iskaz,  ublaživši ga. No sud je tada, a i sada smatrao da je dokazano da je 45-godišnjak počinio to za što ga se tereti.

Za spolni odnos bez pristanka je sada dobio godinu i četiri mjeseca zatvora, a za prijetnju šest mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od godinu i pol dana zatvora. Mora platiti i troškove postupka i vještačenja u ukupnom iznosu od oko 1000 eura

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Strašni prizori kod Vrpolja: Šest vozila sudjelovalo je u prometnoj nesreći

Komentara 2

CR
Croissant
18:19 30.11.2023.

Mislim da bi pravosudje trebalo odmah krenuti sa drugim postupkom usporedno s prvim, da ubrza citavu situaciju. Prva presuda ionako uvijek pada

Avatar Tombstone
Tombstone
18:16 30.11.2023.

Nema imena ni adrese, dakle manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije